Temiz bir çevre için!

Büyükşehir Belediyesi, daha temiz bir kent için 280 kişilik ekip ve 37 araçla gece gündüz çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Haberler 12.05.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, havalarn snmasyla birlikte k aylarnda cadde, bulvar, sokak ve kaldrmlarda oluan çamur ile kirleri arndrmak için temizlik çalmas balatt. çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanlnn balatt çalmada 280 kiilik temizlik ekibi, 18 yol süpürge ve temizleme, 7 mini kaldrm ve bisiklet yolu temizleme, 2 ykama ve temizleme, 3 adet hamarat traktör, 7 adet çöp toplama arac görev yapyor. Kayapnar, Balar Sur ve Yeniehir merkez ilçelerde yaplan temizlik çalmalarnda korona virüs salgnnn yaylmasn önlemek için deterjanla ykanan alanlar daha sonra doaya zararl olmayan kimyasallarla dezenfekte ediliyor.

BELRLENEN ALANLARA çÖP KOVALARI YERLETRLYOR

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin daha temiz bir kent için balatt çalmada oluturulan çöp kovas montaj ekibi de daha önce belirlenen alanlara çöp kovalar yerletiriyor. çöp kovalar dnda salgn hastaln önüne geçmek amacyla ekipler, vatandalarn youn olarak kullandklar caddelere kullanlm atk eldiven ve maske kovalarnn montajn gerçekletiriyor.

çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl, bu hafta sonu uygulanan sokaa çkma kstlamasn frsata çevirerek temizlik çalmalarn kentin birçok alanna yayd. Temizlik ekipleri, 4 merkez ilçede çalmalarn sabahn ilk klarna kadar sürdürdü. Cadde, bulvar, sokak ve kaldrmlar köpüklü suyla oluan kirlerden arndrld. 280 kiilik ekip ve 37 araçla sürdüren temizlik çalmalar rutin ekilde devam edecek.

Büyükehir Belediyesi çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl, kullanlm atk eldiven ve maskelerin gelii güzel yerlere atlmamas için uyarlarda bulundu. Maske ve eldivenlerin üzerinde uyar yaz bulunan kovalara atlmasn talep eden çevre Koruma ve Kontrol Daire Bakanl yetkilileri, ayrca daha temiz ve yaanlabilir bir kent için vatandalarn çöplerini saatinde poetleyerek çöp konteynerlerine atmalarn istedi.

Ana Sayfaya Git