Temiz sokak atağı

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar Belediyesince, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde başlatılan "Temiz Sokaklar Projesi" kapsamındaki çalışmalar sürüyor.

Haberler 13.11.2020 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koç, Mezopotamya Mahallesi 608. Sokaktaki esnaf ve vatandalar ziyaret ederek proje hakknda bilgi verdi.

Esnaf ve vatandalara temizlik malzemesi ve hijyen setinin verildii ziyarette açklama yapan Koç, yaklak 2 ay önce balatlan projede yeni sokaklara geçtiklerini söyledi.

Vatanda ve esnafn projede Belediyeye büyük destek sunduunu anlatan Koç, öyle konutu:

TEMZ SOKAKLAR

Bir taraftan sokaklarmz temiz tutmay amaçlyoruz, dier taraftan ise sokak hayvanlarna sahip çkarak yem ve mama brakacamz çeitli noktalar oluturuyoruz. Bir yandan da geri dönüümü salamaya çalyoruz. Her ay belirlediimiz 8 sokakta dereceye girenlere peyzaj düzenlemeleri yapyoruz. Geçen ay bir sokamz belirledik. Bu ay 8 sokamzda bu çalmay balattk. Vatandalarmz tarafndan bu çalmalarmza olumlu tepkiler var. Bunlar artrarak devam ettireceiz.

Koç, esnaf ve vatandalara sembolik olarak temizlik ve hijyen seti verdiklerini, herkesin kapsnn önünü temizlemesiyle bunu ilk elden salayacaklarn anlatarak, Vatanda ve esnafmzla belediyecilii yapm olacaz. Sosyal katlm salanan ve demokratik belediyecilik ancak bu ekilde olur. Katlm saladklarn için kendilerine teekkür ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git