Temizlik seferberliği

AK Partili Bağlar Belediyesi, kırsalda 36 mahalle ve 92 mezrada,merkezde ise 12 mahalle,40 cadde ve 1355 sokakta eş zamanlı olarak temizlik çalışmaları yaparak yaşam alanlarını huzurlu hale getiriyor.

Haberler 25.05.2021 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz BEKLEYEN

DYARBAKIR-Nüfus ve corafik yönünde Diyarbakrn kalbi saylan ve Türkiyede 36 ilden büyük olan Balarda geçmi yllarda gündeme gelen temizlik sorunu yaplan çalmalarla tarihe kart. Temizlik konusuna büyük önem veren Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun talimatyla oluturulan ekipler, yln 365 günü gece ve gündüz demeden pandemi döneminde de hizmeti sürekli hale getirerek yaam alanlarn hijyen hale getiriyor.

Temizlik leri Müdürlüüne bal 400 personelin 200ü ehir merkezinde süpürgeci olarak görev yapp sabahn ilk klarndan gece yarsna kadar çöp toplama hizmeti yürütürken,çevre dostu özellii olan 80 araç eliinde de hafta içi ve hafta sonlar ykama, dezenfekte ve atk toplama gibi çalmalar gerçekletiriliyor.

Son düzenleme ile Büyükehir Belediyesi sorumluluunda olan 29 cadde Balar Belediyesine geçerek cadde says 40a ulat.

DÜZENL çÖP TOPLAMA HZMET

lçe merkezinde 12 mahallede 40 cadde ve 1355 soka kapsayan temizleme çalmalar yaplrken, vatandalardan gelen ikayetler de annda deerlendirilerek gezici ekipler yönlendiriliyor. Bu durum daha önce ikayetçi olan vatandalar arasnda memnuniyet yaratt.

Balar Belediyesi, temizlik hizmetlerini krsal yerleim yerlerine de younlatrd. Bakan Hüseyin Beyolunun talimatyla son iki ylda 36 mahalle ve 92 mezradan oluan krsal bölgelere 1000 çöp konteyneri kazandrlarak bunlarla cami, taziye evi,okul,salk kurulular ve toplu yaam alan gibi noktalardaki çöpler toplanarak her gün 3 araç eliinde atk merkezine götürülüyor.

Belediyenin temizlik konusunda yaatt deiim ilçe halkn memnun ederken,Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu ziyaret ettii mahalle ve sokaklarda bu konuda teekkür mesajlaryla karlayor. Beyolu, kendisine iletilen sorunlarn çözümü için de hemen Temizlik leri Müdürlüüne talimat vererek pratik çözümler üretip takdir topluyor.

TEMZLK KONUSUNDA CDD FARK YARATTIK

Vatandalar,Belediyenin bu konudaki gayretlerini görüyoruz. Sokaklar eskiye göre çok daha temiz ifadelerini kulland.

En fazla önem verdikleri hizmetlerin banda temizliin geldiini anlatan Bakan Beyolu,Bir ehrin medeniyet ölçüsü bize göre temizliktir. Halkmzn huzurlu ve steril koullarda yaam sürmesi için pandemi demeden, yaz ve k demeden, gece ve gündüz demeden tüm imkankarmzla vatandamzn emrindeyiz. Son 26 ayda yaptmz çalmalar ve oluturduumuz imkanlarla krsaldan merkeze kadar her tarafta ciddi fark yarattk ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git