Terbiyesizlik, yalan, ahlaksızlık

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, NATO Parlamenter Asamblesinin 62. Genel Kurulu'ndaki Savunma ve Güvenlik Komitesi'nin toplantısında Ermeni Milletvekili Korygun Nahapetyan'ın Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki politikasını eleştiren sözlerine "Halep'le ilgili Türkiye'nin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir tek mermi attığını söyleyen varsa ben istifa ederim.

Haberler 21.11.2016 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar, NATO Parlamenter Asamblesinin 62. Genel Kurulundaki Savunma ve Güvenlik Komitesinin toplantsnda Ermeni Milletvekili Korygun Nahapetyann Türkiyenin Suriye ve Iraktaki politikasn eletiren sözlerine Haleple ilgili Türkiyenin, Türk Silahl Kuvvetlerinin bir tek mermi attn söyleyen varsa ben istifa ederim. Bu terbiyesizliktir, iftiradr, yalandr, ahlakszlktr diyerek tepki gösterdi.

Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar, Ermeni soykrmn baz ülkelerin kabul etmi olmasnn hiçbir eyi deitirmeyeceini belirterek, 16. yüzylda Galileo dünya dönüyor dediinde bütün dünya, dönmüyor diyordu. Bu hiçbir zaman dünyann döndüü gerçeini deitirmedi. Dolaysyla bütün ülkeler Soykrm var dese dahi, soykrm olmad gerçeini deitiremez dedi.

Akar, NATO Parlamenterler Asamblesinin 62. Genel Kurulundaki Savunma ve Güvenlik Komitesinin toplantsndaki sunumunun ardndan delegelerin sorularn yantlad.

Ermeni Milletvekili Koryun Nahapetyan, sözde Ermeni soykrmn 26 ülkenin tandn belirterek, bu konuda herhangi bir soruturmaya yer olmadn öne sürdü.

Terbiyesizlik, yalan, iftiradr

Türkiyenin Suriye ve Iraktaki varln eletiren Nahapetyan, Türk askerinin Suriyeden ne zaman çekileceini sordu.

Akar, milletvekilinin sözleri üzerine, u açklamalarda bulundu:

Ermeni soykrmn baz ülkelerin kabul etmi olmas hiçbir eyi deitirmez. Soykrmla ilgili her ülke kendi hakkn kullanarak kabul edebilir. 16 yüzylda Galile dünya dönüyor dediinde, bütün dünya, dönmüyor diyordu. Bu hiç bir zaman dünyann döndüü gerçeini deitirmedi. Dolaysyla bütün ülkeler Soykrm var dese dahi, soykrm olmad gerçeini deitiremez. Suriyenin, Irakn toprak bütünlüüne müdahale ettiimiz eklindeki bir yorum, olaylar bilinmiyorsa, cahillik yoksa bir art niyet vardr.

Bizim hiçbir ekilde Suriyeyle, Irakla, toprak bütünlüüyle ilgili hiçbir sorunumuz yok. Milletvekili yine bilmiyorsa son derece art niyetli ve yalan söylüyor. Ya son derce cahil, ya son derece art niyetli. Baka izah yok çünkü Türk Silahl Kuvvetlerinin Haleple ilgili tek bir münasebeti yok. Att mermi yok. Böyle bir ey söz konusu deil. Bu anlalmaz bir ey. Mutlaka sayn milletvekilinin bugün hemen telefonla kendi askeri makamlaryla konuup, orada ne olup bittiini örenmesi lazm. Haleple ilgili Türkiyenin, Türk Silahl Kuvvetlerinin bir tek mermi attn söyleyen varsa ben istifa ederim. Bu terbiyesizliktir, iftiradr, yalandr, ahlakszlktr.

Ana Sayfaya Git