Terör mağduru vatandaş imamlık hayaline kavuşmayı bekliyor

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe Mahallesinde 2015 yılında PKK'lıların çukur kazıp barikat kurmalarına engel olmaya çalışan Murat Burtaşkıray, imam olarak ataması yapılmasına rağmen görevine başlayamamanın hüznünü yaşıyor.

Haberler 05.09.2018 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Balar ilçesine bal Kaynartepe Mahallesinde 2015 ylnda PKKllarn çukur kazp barikat kurmalarna engel olmaya çalan Murat Burtakray, imam olarak atamas yaplmasna ramen görevine balayamamann hüznünü yayor.

2015 ylnda PKKl teröristlerin saldrlar sonucu sokaa çkma yasann ilan edildii mahallede birçok vatanda madur olmu, güvenlik güçlerinin baarl operasyonlarnn ardndan mahalle teröristlerden temizlenmiti.

O tarihte ayn mahallede ei ve 4 çocuuyla yaayan Burtakray, teröristlerin sokaa çkma çarlarna karlk vermeyerek çukur kazp barikat kurmalarna engel olmaya çalt.

Daha sonra teröristlerin hedefi haline gelen Burtakrayn evine teröristlerce saldr düzenlendi.

Teröristlerin temizlenmesinin ardndan ei ve 4 çocuuyla mahalleden ayrlan Burtakray, 2018 ylnda girdii imamlk snavn baaryla geçerek Ergani ilçesindeki bir köye atamas yapld.

Atamas yaplmasna ramen, hakknda açk olan bir dosya nedeniyle görevine balayamayan Burtakray, maduriyetinin giderilmesi için yetkililerden yardm istedi.

Burtakray, yapt açklamada, terör örgütü PKK mensuplarnn Sur ilçesindeki çukur ve barikat olaylarn Kaynartepe Mahallesine tadn söyledi.

- Teröristlerin hedefi haline geldim

Yaad evin çevresine teröristlerce barikat kurulduunu görünce bir vatandalk görevi olarak müdahale ettiini ifade eden Burtakray, öyle dedi:

O dönemde, yaadm evimin önüne PKKl teröristlerce çukur kazlp, barikat kurulmaya ve el yapm patlayc döenmeye çalld. Bende bir vatanda olarak yaptklarnn yanl olduunu, bu saldrlaryla vatandalara zarar verdiklerini söyledim. Mahalledeki baz vatandalarn da bana destek vermesinin ardndan teröristlerin hedefi haline geldim. Evde eim ve çocuklarmla birlikte otururken evime silahla ate etmeye baladlar. Eimi ve çocuklarm alp güvenli bir odaya geçerek saldrnn bitmesini bekledim. Polisin teröristlere müdahalesi akam vakitlerine kadar sürdü. Teröristler geri çekilince evden ayrldk.

Olayn üzerinden 3 yl geçtikten sonra KPSS, DHBT snavlarnn ardndan girdii mülakat da baaryla geçerek imam hatip olarak atanan Burtakray, evine saldryla alakal açldn örendii dosyann bir karara balanmamas nedeniyle görevine balayamyor.

- Görevime balayamadmdan dolay maduriyet yayorum

Yaad maduriyetin büyük olduunu, terör saldrsnn ardndan böyle bir maduriyet yaamasnn psikolojik etkiler yaattn ifade eden Burtakray, bu maduriyetinin bir an önce giderilmesini talep etti.

Burtakray, Görevime balayamadmdan dolay eimle birlikte hiçbir salk hizmetinden yararlanamyoruz. Okullarn açlmasna ksa bir süre kalmasna ramen çocuklarmn temel okul ihtiyaçlarn dahi karlayamyorum. Teröristlerden dolay bir maduriyet yaadm imdi ise görevime balayamadmdan dolay maduriyet yayorum. Yetkililerin bu sorunu bir an önce gidermesini ve yaadm maduriyeti çözmesini bekliyorum.

Ana Sayfaya Git