Teröre karşı dönüm noktasındayız

Silvan Kaymakamı Murat Öztürk, Diyarbakır annelerini ziyaret etti "Diyarbakır anneleri Türkiye'deki terörle mücadele ve terörün etkisiz hale getirilmesi konusunda bir dönüm noktası olmuştur. Bu topraklardan bu coğrafyadan terörü bertaraf edeceğiz"

Haberler 10.11.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Öztürk, daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önünde eylem yapan Diyarbakr annelerini ziyaret etti.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi sürüyor.

Ellerinde Türk bayraklar ve çocuklarnn fotorafyla Kaymakam Öztürkü karlayan aileler, evlatlarnn nasl daa kaçrldn anlatt, terör örgütü PKK ile HDPye tepkilerini dile getirdi.

Öztürk, gazetecilere yapt açklamada, Diyarbakr annelerinin yannda olduklarn, onlara moral vermek için bu ziyareti gerçekletirdiklerini söyledi.

ALELERE ZYARET

Bölgede 5 yldr görev yaptn, bölge halkn tandn dile getiren Öztürk, terör örgütünün en fazla bölge halkna, bölgedeki kadnlara ve gençlere zarar verdiini belirtti.

Öztürk, öyle konutu:

Kendisine halkn vekili diyenlerin çocuklar Pariste, Londrada. te görüyorsunuz halkn çocuklar istismar edilmi, kandrlm, akbetleri hakknda ailelerin bilgisi yok. Aslnda burada büyük bir dram yaanyor. Terör örgütünün bölge annelerine nasl zarar verdiini görüyoruz. Kesinlikle Diyarbakr anneleri Türkiyedeki terörle mücadele ve terörün etkisiz hale getirilmesi konusunda bir dönüm noktas olmutur. Tarih ve destan yazdlar. Bu topraklardan bu corafyadan terörü bertaraf edeceiz. Bundan sonra hiçbir ekilde hiçbir gencin, kadnn, erkein daa çkmasna müsaade etmeyeceiz. Burada en büyük desteimiz Diyarbakr anneleridir.

Ana Sayfaya Git