Teröristin üzerinden çıkan şifreli not, Beşiktaş saldırısının failine götürdü

Diyarbakır Lice’de öldürülen bir kadın teröristin üzerinden çıkan şifreli dokümanların çözümüyle İstanbul Beşiktaş’ta 10 Aralık 2016 günü meydana gelen 40’ı polis, 7’si sivil 47 kişinin şehit olduğu saldırının faillerinden biri daha tespit edildi. Kimliği belirlenen Mehmet Ayaz hakkında 48 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Haberler 21.04.2022 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Beiktata 10 Aralk 2016 günü Vodafone Arenada oynanan man ardndan gerçekletirilen ve 40 polis, 7si sivil 47 kiinin ehit olduu, 208i polis 243 kiinin yaraland saldryla ilgilisi olan bir isim daha tespit edildi.

Saldry gerçekletiren teröristlere bomba ve mühimmat salad tespit edildikten sonra tutuklanan Mehmet Ayaz hakknda Devletin birliini ve bütünlüü bozmak, kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürmek suçlarndan 48 kez arlatrlm müebbet hapis istemiyle dava açld.

ki yl önce Lice krsalnda öldürülen sözde bölge sorumlusu Dr. Amara kod adl Müzeyyen Aydnlnn üzerinde ele geçirilen hafza kartndaki ifreli dokümanlarda ad geçtii belirlenen ve güvenlik güçlerine teslim olan bir teröristin itiraflaryla da tehis edilen Mehmet Ayazn hain patlama öncesi ve sonrasnda olay gerçekletiren teröristlerle irtibatl olduu tespit edildi.

Diyarbakr Basavclnca hazrlanan iddianamede, patlamann faili olarak geçtiimiz günlerde hakknda dava açlan Kenan Karadenizin sank Mehmet Ayaz hakkndaki ifadesi de yer ald.

LCE, SVAS, ANKARA, KOCAEL VE STANBULA KADAR KEF

Karadeniz ifadesinde,

Mehmet Ayazla Lice krsalndaki Sise Köyünde Farkin kod adl teröristle görütük. Onun talimatyla, yol güzergahndaki asker polis noktalarn gözetlemek için Sivasa gittik. Tekrar Sise Köyüne dönerek Farkine rapor verdik. Farkin bu kez etraf koli bandyla sarl bir kavanozu ben ve Mehmet Ayaza verdi.

Kavanozu Ankaraya 40 kilometre mesafe kaldn gösteren karayollar levhasnn altna gömmemizi istedi. Biz de kavanozu dedii yere gömdükten sonra Diyarbakra döndük. Bu kez de Porspi Erhan kod adl shak Özçaktu bize soan yüklü bir kamyonun Diyarbakrdan yola çkacan bizim de bu kamyonu Kocaeli giriinde karlamamz söyledi.

Gidip kamyonu karladk ve Mehmet Ayaz ile indirdiimiz 10 çuval Hamit Erylmaz adl kiiye teslim ettik. Licedeki üst düzey teröristin talimatyla bu kez stanbula gittik. Burada Ercan Biç adl kiinin kiralad bir depoda bulutuk ve bize teslim edilen üç poeti buraya gizleyip Diyarbakra geri döndük.

Licede bize dikdörtgen biçimde koli bandyla sarl patlayclar teslim edildi, bunlar Mehmet Ayaz ile birlikte Balarda örgütle ibirlii içinde olan Ercan Biçe ait mobilya dükkanna braktk. Patlayclar yakalannca ben Suriyeye kaçtm dedi.

ÖRGÜT HYERARS çNDE VERLEN EMRLER UYGULADI

Sank Mehmet Ayazn gerek ele geçen örgütsel dokümanlar, gerekse yakalanan olayn faili dier sanklarn ifadeleriyle Beikta patlamas olaynda bombalarn naklini salayan kii olduu belirtildi.

ddianamede, patlama öncesi Sivasa kadar giderek yol üzerinde keif yapt, ardndan Ankaraya, buradan Kocaeline ve son olarak da patlamann yaand stanbul Bahçelievlerde kiralanan depoya kadar giderek örgüt hiyerarisi içinde kendisine verilen emir ve talimatlar harfiyen uygulad kaydedildi.

Sann 48 kez arlatrlm müebbet hapisle cezalandrlmas istendi.

Ana Sayfaya Git