Terörün ağına düşmemek için

Diyarbakır'da özel ekip, 1 yılda 7 bin öğrenciyi 'teröre karşı' bilgilendirdi

Haberler 18.03.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda terör örgütlerine özellikle genç yata katlm önlemek ve terörün kentin gündeminden çkarlmas amacyla görevlendirilen özel ekip, okullarda örencilere konferans veriyor. Ekip, 1 ylda ulatklar 7 bin 685 örenciyi terör örgütleri hakknda bilgilendirdi.

Diyarbakr l Terörle Mücadele ube Müdürlüü Bilgilendirme Önleme Faaliyetleri (BÖF) Büro Amirlii tarafndan görevlendirilen özel ekip, terör örgütlerine katlmnn önüne geçmek ve terörün kentin gündeminden çkarlmas için çalmalarn sürdürüyor. Terör örgütlerinin hedefindeki gençlerin katlmn önlemek için, her biri kendi alannda uzman ekipler, l Milli Eitim Müdürlüü i birliiyle okullarda örencilerle görüüp, sözlü olarak ve destekleyici görsellerle terör örgütlerinin gerçek yüzünü anlatyor. Gençlerin nasl tuzaa çekildii, alg operasyonlar ve propaganda faaliyetleri örneklerle gösterilerek, örencilerin bilinçlenmesi amaçlanyor. Arkada edinme ve meslek seçimi konularnda da rehberlik eden ekip, örencilerin üniversiteye hazrlanrken veya kayt döneminde karlaacaklar sorunlar ve çözüm yollaryla ilgili de bilgiler veriyor. Ekip, son 1 ylda gerçekletirdikleri 63 oturumda 7 bin 685 örenciyle bir araya geldi. Güvenlik kaynaklarndan edinilen bilgiye göre bu ve benzeri faaliyetlerin terör örgütlerine katlmnn önüne geçtii ve yok denecek kadar azaltt belirtildi.

ARKADA KONUSUNDA ÖNEML BR BLNçLENDRME OLDU

Sezai Karakoç Anadolu Lisesi örencisi Mustafa Akta, arkada edinme konusunda yanl ve dorularn anlatld konferansla ilgili, Arkadalarn insanlarn hayatlarn nasl deitireceini anlattlar. Ben bu durumdan baya etkilendim. Nasl bir arkadan insan deitirecei konusunda önemli bir bilinçlendirme oldu. Meslek seçimi hakknda önemli bilgiler aldk. leride hangi meslei seçme konusunda daha iyi fikirler aldm. Bir bilgi aldm zaman artk daha iyi aratracam. lk örendiim bilgiyi doru olarak hemen sahiplenmeyeceim. Bu kazanmlar kaptm dedi.

Dilan çetinta ise yanl bilgi edinme konusunda baz konularda fikir aldn ifade ederek, Arkadalar ve çevreleri onlar nasl yanl ideolojilere sürükleyebilirler, bunlar örendik. Ben çok beendim, meslek seçimi konusunda önce kendimizi tanmamz sonrasnda çevrelerimizin fikirlerine göre ortak bir karar alarak yürümemizi söylediler. Bu bilgilendirici bir konumayd. Artk hangi meslei seçeceim hakknda daha güçlü fikirlerim var diye konutu.

ÖRENCLERMZN BÜYÜK BÖLÜMÜNE ULATILAR

Sezai Karakoç Anadolu Lisesi Müdür Yardmcs Halit Cengiz de Uzman personel hem konferans hem de geziler sonucunda örencilerimizin büyük bir bölümüne ulat. 700e yakn örencimiz var. Uzman polisler, bu kapsamda hem birebir hem de konferans yoluyla ulayor. Hatta uzman polisler, stanbul ve baka ehirlere yaplan gezilere örencileri ekleyerek etkileim gerçekletirdiler. Emniyet Müdürlüü ekiplerinin seçtii illere giden örencilerimiz genelde alt gelir grubu örenciler. Daha önce uçaa hiç binmemi örenciler dahi vard. Bu yaplanlar örencilere dokunuyor, bu konuda teekkür ederiz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git