Tescilli gastronomi merkezi

Lezzetlerine UNESCO tescili için gastronomi merkezi açılıyor

Haberler 11.12.2020 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada, Birlemi Milletler Eitim, Bilim ve Kültür Örgütüne (UNESCO) kentin onlarca çeit lezzetinin tescili için gastronomi merkezi açlacak.

anlurfa Büyükehir Belediyesinden yaplan açklamaya göre, Türkiyenin yemek kültürüyle öne çkan kentlerinin banda gelen kentte, yöresel lezzetlerin tattrlmas ve tantlmasna yönelik çalmalar sürüyor.

Bu kapsamda Balklgöl Yerlekesi yaknlarndaki tarihi Sakbn Kökü Kona yürütülen restorasyon çalmalaryla belediye tarafndan gastronomi merkezine dönütürülüyor.

UNESCO TESCL çN GASTRONOM MERKEZ AçILIYOR

Merkezde yerli ve yabanc turistlere kente özgü damak lezzetleri sunulmas planlanrken bir yandan da yemek hazrlama atölyesi ile esiz lezzetlerin yapl serüveni konuklara gösterilecek.

Büyükehir Belediye Bakan Zeynel Abidin Beyazgül, merkezin yapm çalmalarnn sürdüü tarihi konakta incelemelerde bulunarak, teknik ekipten bilgi ald.

Mekann tarihi dokusuna uygun ekilde restore edildiini belirten Beyazgül, Urfa mutfana katk sunmak amacyla buray gastronomi merkezi haline getiriyoruz. Sakp Efendinin kökünü nostaljiye uygun efsanevi bir yere dönütüreceiz. Gastronomi merkezi haline getirilecek olan kökte çalmalarmz sürüyor. Restorasyon ve çevre düzenlemesi tamamlandnda kök, Urfa mutfana özgü yemeklerin sunulduu merkeze dönütürülecektir. Kentin gastronomi alanndaki lezzetlerini UNESCOya tescil ettirmek için Dünyann en eski mutfa sloganyla çalmalarmz sürdürüyoruz. ifadelerini kulland.

Beyazgül, merkezin ksa süre içerisinde hizmete girmesinin planlandn kaydetti.

Ana Sayfaya Git