Tescilli lezzet kadayıf!

Tescilli lezzet Diyarbakır kadayıfı ramazanda iftar sofralarını tatlandıracak

Haberler 14.04.2021 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn geleneksel tatls burma kadayf, ramazanda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda evlere ulatrlarak iftar sofralarna lezzet katacak.

Kentin yüzyllk geleneksel lezzetini kesintisiz sunan kadayf üreticileri için ramazan mesaisi balad.

Türk Patent ve Marka Kurumunca 4 yl önce corafi iaret tescil belgesi verilen, fstkl, cevizli, kaymakl ve peynirli olarak ustalarn youn mesaisiyle hazrlanan burma kadayf için sipariler balad.

Üreticiler ramazanda büyük ilgi gören kadayf siparilerini yetitirmek için salgn tedbirleri kapsamnda çalmalarn younlatrd.

Günlük üretilerek müterinin beenisine sunulan burma kadayf bata Ankara ve stanbul olmak üzere Türkiyenin farkl illerinde de talep görüyor.

RAMAZAN YOUNLUUMUZ BALADI

Kadayf iletmecisi Lütfü Karacaolan ramazan aynda kadayf satnda yükselme olduunu belirterek, artan siparilere yetimek içinde youn bir ekilde çaltklarn söyledi.

Ramazan younluumuz balad. nallah tüm halkmza tatllarmz yetitireceiz. diyen Karacaolan, ev ve i yerlerine paket servis yapacaklarn belirtti.

PAKET SERVSLERMZLE HZMET VERMEYE HAZIRIZ

Kadayf ustas Mahmut Akdivar, 17 ylnn bu meslekle geçtiini ifade ederek, meslei babasndan örendiini belirtti.

Kadayf yapm için hazrladklar hamuru en az 6 saat dinlendirdiklerini anlatan Akdivar, hamurun daha sonra tel hale getirildiini aktard.

Akdivar, tel tel hazrlanan hamuru tereya ile yalanan tepsiye dizerek, arasna da tercihe göre fstk, ceviz, kaymak koyup piirdiklerini dile getirerek, pitikten 45 dakika sonra da erbeti döktüklerini kaydetti.

Ramazanda tatl satnda art olduuna iaret eden Akdivar, müterilerin taleplerini karlamak içi büyük bir gayretle çaltklarn kaydetti.

Akdivar, Paket servislerimizle hizmet vermeye hazrz. Türkiyenin bütün illerinden de sipari almaya hazrz. Hiçbir iftar sofras inallah tatlsz kalmayacak. Hizmetimizi en güzel ekilde halkmza sunacaz. dedi.

Müteri Mehmet Demir fstkl kadayf çok sevdiini belirterek, ramazan için kadayf aldn belirtti.

Ana Sayfaya Git