Teslim ol çağrısı!

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 29.03.2021 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 573üncü gününde sürüyor.

6 yl önce 16 yanda daa kaçrlan olu Roat için Hakkarinin emdinli ilçesinden Diyarbakra gelerek oturma eylemi yapan anne Necibe çiftçi, çocuuna kavuana kadar evlat nöbetini sürdüreceini söyledi.

Büyük olu 4 çocuk babas Sami çiftçinin de örgüte destek vermedii için terör örgütü PKK mensuplarnca köyden kaçrlarak katledildiini anlatan çiftçi, Evladm HDP ve PKKdan istiyorum. Evladm getirip bana versinler. Bu acy içimize düürdüler. Yeter artk, bu aclara dayanamyoruz. Biz anneyiz. dedi.

GELN TESLM OLUN

Oluna seslenen çiftçi, Yeter olum gel devletine teslim ol. ifadesini kulland.

Ardan 6 yl önce daa kaçrlan kz Hayal için gelerek, küçük çocuuyla oturma eylemini sürdüren anne Süheyla Demir ise kz için evlat nöbetini sürdürmekte kararl olduunu aktard.

Anneler alamasn artk. Birlik olup çocuklarmz o hainlerin elinden alalm. Yllardr anneler alyor. Evlatlar annelerinden ayr, anneler de evlatlarndan ayr. Artk yeter gözya dökülmesin. Kzmn yolunu gözlüyorum. Kzm gel, devletin efkatli kollarna teslim ol. diyen Demir, çocuunu almadan gitmeyeceini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git