Teslim ol çağrısı!

Diyarbakır annelerinden evlatlarına "teslim ol" çağrısı

Haberler 07.08.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daa kaçrlan çocuklarna kavumak için HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr anneleri, evlatlarna, güvenlik güçlerine teslim olmalar çarsnda bulundu.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi, 704. gününde devam ediyor.

Olu Ramazan için eylem yapan Mevlüde Üçda, her gün bir umutla eyleme geldiini söyledi.

Eylemimizde kararlyz. çocuumu HDP ve PKKdan almadan gitmeyeceim. diyen Üçda, oluna kavumak istediini belirtti.

Üçda, çocuumu HDPden istiyorum. çünkü HDP araclyla gitmi. Her gelen çocuk onlar suçluyor. Onlar (HDP) bizi kandrp PKKya teslim etti. diyorlar. eklinde konutu.

TESLM OLUN çARISI

Oluna seslenen Üçda, Olum artk fotoraflarna sarlmak istemiyorum, sana sarlmak istiyorum. Beni görüyor, duyuyorsan ne olursun güvenlik güçlerimize teslim ol. Senin orada kalman istemiyorum. ifadelerini kulland.

Olu Özkan için eylem yapan Süleyman Aydn da eylemlerinin ailelerine dönen çocuklarla sonuç verdiini gördüklerini belirtti.

HDPye tepkisini dile getiren Aydn, 12-13 yandaki çocuklar daa gönderiyorsunuz. Bir de utanmadan Kürtleri savunuyoruz. diyorlar. Kesinlikle yalan. Bunlar 40 yldr Kürtleri kandryor. Bunlarda hiç vicdan yok, kirli yüzleri ortaya çkt diye bizden kaçyorlar. HDP sanmasn ki bu mücadeleyi brakacaz. Anne ve babalar olarak eylemimizde kararlyz. diye konutu.

Evlatlarna teslim olmalar çarsnda bulunan Aydn, Devletimiz efkatli kollarn çocuklarmza uzatyor. Olum gelin, güvenlik güçlerine teslim olun, artk bu hasret bitsin. dedi.

Ana Sayfaya Git