Test kuyruğu sona eriyor!

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kovid-19 şüphesiyle başvuranlar, düzenlemeyle artık 4 yerden sürüntü verebiliyor

Haberler 23.11.2020 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Salk l Müdürlüü, Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde Kovid-19 üphesiyle bavuran hastalara hizmet verilen merkezin kapasitesini 4 kat artrarak, vatandaa salgn döneminde en iyi hizmeti sunmay amaçlyor.

Diyarbakr l Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin, 16 Martta balayan ilk salgn vakasyla sürekli dinamik bir halde salk tekilatn diri tutmaya çaltklarn vurgulad. Tekin, salk hizmetlerini her geçen gün vaka saylaryla orant bir ekilde sürdürmeye gayret gösterdiklerini söyledi.

Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde Kovid-19 üphesiyle hastalarnn müracaat ettii kliniin kapasitesi artrdklarn kaydeden Tekin, daha önce tek yerden alnan sürüntü örneklerinin artk 4 yerden alnmaya baladn, vatandaa salgn döneminde en iyi hizmeti sunmaya çaltklarn bildirdi.

Kliniin çok güzel ve nezih bir hale getirildiini, k artlarnda oluabilecek olas younluklarn da önüne geçilebilmesi amacyla kayt yapan eleman ve sürüntü alacak olan hekimlerin saysn artrdklarn anlatan Tekin, bu sayede test yapan vatandalarn en hzl bir ekilde hastaneden ayrlmasn salayacaklarn aktard.

Kovid-19 kliniini sürecin banda normal acillerden ayrdk ve ilk etapta iki hekimle hizmet verirken bugün 8 hekime kadar çkabileceimiz alanlar oluturduk. Temel amacmz vatandamzn hastaneye geldiinde en hzl ekilde hekimlere ulamas, hekimden hizmetini almasn salamak, ayrca oluabilecek kuyruklarn önüne geçmek. diyen Tekin, oluturulan sürüntü alanlar sayesinde vatandalarn herhangi bir kuyrukta bekleme sknts yaamadn vurgulad.

K aylarnda vakalarn artma ihtimaline kar hazrlklarn yaptklarn ifade eden Tekin, konumasn öyle sürdürdü:

Hem acilimizde hem de sürüntü alanlarmz çok daha rahatlam durumda. Salk Bakanmzn direktifleri dorultusunda bu tedbirleri artrdk. Bakanmzn k aylarna dikkat çektii noktalar vard. K aylarnda özellikle mevsimsel griple birlikte vaka artlarnn olabilecei, bu konuda dikkatli olmamz ve hazrlkl olmamz gerektii talimatlar üzerine tüm bu hazrlklar yaptk.

YOUN BAKIM VE YATAK KAPASTES YÜKSELD

Youn bakm kapasitesini yüzde 100, servislerde de yatak kapasitesi yüzde 80 artrdklarna dikkati çeken Tekin, k aylarna hazr olduklarn belirtti.

u ana kadar ne servis yata ne de youn bakm yata konusunda herhangi bir sknt yaamadklarn vurgulayan Tekin, Salk olarak baktmzda herhangi bir eksiimizin olmad gibi tüm hazrlklarmz gerek personel eitimleri gerek tbbi donanm gerek yataklar gerek youn bakm açsndan yaptk. dedi.

KENT GENELNDE HER GÜN YAKLAIK 2 BN TEST

Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekimi Dr. Muhammed Asena da daha iyi artlarda kaliteli bir hizmet için sürüntü alma alann kapasitesini artrarak Türkiyede örnek bir planlamay kente hizmete sunduklarn söyledi.

Kent genelinde her gün yaklak 2 bin test alndn, bu testlerin yaklak yüzde 50sini hastanelerinde sürüntü alannda yapldn belirten Asena, salgnn ilk dönemlerinde bundan dolay hastanenin önünde ister istemez bir ylma olutuunu anmsatt.

Bu ylmann önüne geçebilmek ve vatandaa daha iyi hizmet sunmak sürüntü alann 4 katna çkardklarn anlatan Asena, Burada hem otomasyon personelimiz hem hekimlerimiz çok ciddi çaba sarf ediyor. ifadelerini kulland.

Sürüntü vermeye gelenlerin içinde negatif ve pozitif hastalar olabileceini aktaran Asena, oluturulan geni alan sayesinde salgnn bula riskini önüne geçerek vatandalarn birbirlerine temas etmeden hizmet alabildiini aktard.

Asena, konumasn öyle sürdürdü:

K aylarnda hastalar bir an önce sürüntülerini versinler diye böyle bir planlamaya gittik. Engeliler ve yallarmz için de bir alan planladk. nallah bu geni alanlar kullanmamza gerek kalmaz. Bugün günde 700- 800 civarnda sürüntü alabiliyoruz. Yaplan düzenleme ile bu kapasitemizi 3 bine kadar rahatlkla çkarabileceiz.

Ana Sayfaya Git