Tezgahta kürtçe etiket

MED-DER, 21 Şubat Dünya Anadil Günü etkinlikleri kapsamında Kürtçe yazılı etiketlerin pazarda dağıtılması renkli görüntüler ortaya çıktı.

Haberler 19.02.2022 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mezopotamya Dil ve Kültür Aratrma Dernei (MED-DER) 21 ubat Dünya Anadil Günü dolaysyla 17-23 ubat tarihleri arasnda ilan ettii Anadil Haftas etkinlii kapsamnda bugün Kayapnar ilçesinde bulunan halk pazarndaki yurttalara ve esnaflara Kürtçe meyve ve sebze isimlerinin yer ald etiketleri ile Ez Krd bijm önlükleri datarak sürdürdü.

HEDEF: RESM DL

Pazarda etkinlik öncesinde açklama yapan MED-DER Ebakan Rfat Roni, kampanya kapsamnda anadilin önemine vurgu yaparak, Kürt ailelere kampanyalarna destek vermeleri gerektiini belirtip duyarllk çarsnda bulundu. Roni, Tüm Kürt ailelerimiz, Kürtçenin resmi ve eitim dili olmas için kendi evlerini birer eitim yuvasna çevirmeli. Evlerinde Kürtçe dnda herhangi bir dil konumamal. Dil çalmalarmz hedeflerimize ulaana dek sürecek ifadelerini kulland.

EZ KRD BJM

Yaplan açklama sonras ellerine aldklar isim etiketlerini ve Ez Krd bijm yazl önlükleri giyerek pazara giren dil savunucular, pazardaki bütün tezgahlarda bulunan meyve ve sebzelerin üstlerine Kürtçe isimlerin yer ald etiketleri brakarak tezgahtarlara Ez Krd bijm yazl önlükler verdi.

PAZARCILARDAN DESTEK

Tezgahtarlara müterilere seslenirken Kürtçe seslenmeleri uyarsnda bulunan dil savunucularnn bu talebi, pazar esnaf alk ve zafer iaretleri tarafndan karland. Birçok tezgahtarlar kendilerine verilen Ez Krd bijm yazl önlükleri tezgahlarna ast. Tezgahtarlarn astklar önlükler oldukça dikkat çekti. Etkinlik alklarla son verdi.

Ana Sayfaya Git