THY uçağına asılsız bomba ihbarı

THY'nin İstanbul-Diyarbakır seferini yapacak uçağına yetişemediği için bomba ihbarında bulunnan lahmacun fırını işçisi M.S.G gözaltına alındı.

Haberler 04.11.2016 - 08:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr seferini yapmas planlanan Türk Hava Yollar (THY) uçana kalk öncesi bomba ihbar yapld. hbar üzerine polis uça güvenli bir alana çekerek arama yapt. Saat 10.15te kalkmas planlanan TK 2602 sefer sayl uçan yolcular da Atatürk Havaliman ç Hatlar Terminalinde özel bir bölüme alnarak arand. Polis yapt aratrmada da ihbar yapan kiinin uçaa geç kalan bir yolcu olduunu tespit etti.

Edinilen bilgiye göre; Diyarbakrda lahmacun frnnda çalan M.S.G isimli yolcu Atatürk Havalimanna gelmek için metroya bindi fakat yetiemeyeceini anlaynca 155i arad ve Metroda yanmda bulunan Arap asll 3 kiinin stanbuldan Diyarbakra gidecek uçaa bomba koyduklarn konuurken duydum diyerek ihbarda bulundu . hbar üzerine polis içinde 84 yolcusuyla kalk için bekleyen uça durdurdu. Yolcular uçaktan tahliye edilirken uçak da aranmak üzere emniyetli bir bölgeye çekildi. Yolcular ve uçakta yaplan aramada olumsuz bir duruma rastlanmad.

Polis bu esnada ihbar yapan M.S.Gye ulat. M.S.Gnin ihbarnda ise bahsettii metro içinde Arap asll 3 kiinin bulunmadnn kameralarla tespit edilmesi üzerine polis M.S.Gyi göz altna ald. M.S.G, ç Hatlar Terminali Ksm Amirliinde ilk ifadesi alndktan sonra Atatürk Havaliman ube Müdürlüüne götürüldü. M.S.G, ubeye götürülürken yüzünü montunun kaponuyla kapatt. Yolcular aramann ardndan baka bir uçakla Diyarbakra uçurulurken Türk Hava Yollarnn irketi zarara uratan M.S.Gye dava açaca örenildi.

Ana Sayfaya Git