THY'nin rezaleti!

Pist başında arızalanan THY'nin Diyarbakır-İstanbul uçağının yolcuları, arızaya, saatler süren rotaya ve THY yetkililerinin ilgisizliğine isyan ederek, yaşananları "rezalet" olarak değerlendirdi.

Haberler 03.07.2020 - 01:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

aban YILMAZ/Ylmaz YAA

DYARBAKIR-Türk Hava Yollarnn (THY) Diyarbakr-stanbul seferini yapan TK 2607 tipi yolcu uça, kalk esnasnda arzaland. Uzun süre havalimannda bekleyen yolcular duruma tepki gösterdi. Yolcular, THYnin Diyarbakr bata olmak üzere Güneydou illerine yönelik seferlerinde en eski model uçaklarn kullandn belirterek, yaananlar rezalet olarak deerlendirdi.

PS BAINDA ARIZALANDI

Son dönemlerde Diyarbakrdan stanbul ve Ankara bata olmak üzere dier illere yaplan uçularda skça yaanan rötarlarla gündeme gelen Türk Hava Yollar, dün de pis ba uçak arzasyla, gündem oldu.

Dün akam saat 19.35te Diyarbakrdan stanbula kalk yapmas planlanan TK 2607 sefer sayl Türk Hava Yollarna ait uçak, pist bana gitmek üzere ilerledii srada, arza verdi.

UçAK PARK YERNE DÖNDÜ

Motorlarnda arza olduu örenilen uçak, park alna geri dönerek, yolcular tahliye etti. Korku ve endienin hakim olduu, hasta kiilerin de bulunduu yolcular, terminalde uzun süre bekletildi. Akbetlerinin ne olaca, THY yetkililerinin yaananlara dair bilgilendirme yapmamas, büyük tepki toplad.

YOLCULAR TEPK GÖSTERD

Baz yolcular durumu protesto edip, görevlilerle tartt. Ayn uçakla uçmayacaklarn belirten yolcular, THYnin Diyarbakr bata olmak üzere Güneydou illerine yaplan seferlerde kullanlan uçaklarn, en eski modeller olduunu belirterek, yaananlar rezalet olarak deerlendirdi. Diyarbakrn seçilmi siyasileri bata olmak üzere hükümete ve THYnin yetkilileri ile Hava Meydan Müdürüne veryansn eden Yolcular tepkilerini öyle dile getirdi.

BUNLAR EN ESK MODEL UçAKLAR

THY ve dier uçak firmalar, Diyarbakra farkl gözle bakyorlar. En eski model uçaklar, seferlere koymular. Üçlü koltuk var. Kovid-19 tedbirleri deniliyor, ama insanlar koyun misali istiflendirilmi durumda. nsann ii var, hastal var, randevusu var. Ama, uçaklar hep rötarl kalkyor. Ne ilgilenen var, ne soran var, ne de Diyarbakrn sahibiyim diyen siyasiler var. Kimse, insanlarn sesini duymuyor. Baknz, saatlerce hava meydannda, arzaland söylenen uçan, kalkp-kalkmayacan bekliyoruz. Motoru arzaland diyorlar. Peki, ne zaman arza giderilecek, baka uçak m gelecek, bizim akbetimiz ne olacak, diyoruz?.. Cevap veren kimse yok. Biletler ate pahas. En düük bilet 400-500 lira. Ama verilen hizmet sfr? Büyük bir rezillik ve keyfiyet var? Cumhurbakanmzn yaananlar görmesini, bilmesini istiyoruz? Bu uçak ya havada arzalanp, düseydi? Kim neyin hesabn verecekti? Daha bir kaç yl önce, Diyarbakr uçak dütü, 100 insan hayatn kaybetti?

KNC UçAK GÖNDERLD

Büyük bir gerilimin yaand Diyarbakr Hava Limanndaki, THYnin Diyarbakr-stanbul uçak seferindeki rezalet, saatler sonra, ikinci bir uçak getirilmesiyle son buldu. Uçutan vaz geçen baz yolcular geri dönerken, kalan yolcular gelen ikinci uçakla, stanbul için havaland. Arzalanan uçak ise hangara çekildi.

Ana Sayfaya Git