Ticari taksilere denetleme

Şehir genelinde yolcu taşıyan ticari taksilere yönelik denetimlerini artıran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kurallara uymayan 15 ticari taksiye cezai işlem uyguladı.

Haberler 31.07.2017 - 08:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Zabta ekipleri, kentteki toplu tama araçlar ile bin 146 ticari taksiye yönelik denetimlerini artrd. Zabta ekipleri, kentin birçok noktasnda olduu gibi youn olarak kullanlanve havaalanna ulam salayan Kamlo Bulvarnn (Protokol yolu) iki yönünde ticari taksileri durdurup kontrolleri yapt. Kontrollerde araçlarn taksimetreleri, alma ruhsatlar, ücret tarifeleri denetlendi. Eksiklikleri bulunan 15 ticari taksi hakknda 1608 sayl kanuna göre cezai ilem uyguland. Denetimler esnasnda Zabta ekipleri, yolculara ticari taksiler hakknda ikayetlerinin olup olmadn da sordu.

DENETMLER ARTACAK

Büyükehir Belediyesi, vatandalarn madur olmamas için kent genelinde faaliyet yürüten bin 146 ticari taksiye yönelik denetimleri artrarak sürdürecek. Ayrca ticari taksi kontrolleri sivil ekipler tarafndan da yürütülecek. Yaanacak her hangi bir olumsuz durumda vatandalarn ticari taksinin plakasn alarak ALO 153 hattna veya Zabta Daire Bakanlna ikayette bulunabilecek. Gelen ikayetleri deerlendirecek olan Zabta ekipleri, ticari taksilere cezai ilem uygulayacak.

Ana Sayfaya Git