Tıp kongresi başladı!

Rektör Prof. Dr. Talip Gül, tıp öğrencilerine seslenerek, “İleride Türkiye’nin yeni Aziz Sancar’ları siz olun. Uluslararası alanlarda söz sahibi siz olun, eminim hepiniz buna aday birer öğrencisiniz” dedi.

Haberler 07.04.2018 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tahir KARAKEç

DYARBAKIR - Diyarbakrda düzenlenen 4. Ulusal Tp Örenci Kongresi farkl illerden tp fakültesi örencileri ve akademisyenlerin katlmyla balad.

Diyarbakr Valilii, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi (DÜ), Kayapnar Belediyesi ve Türk Tbbi Onkoloji Dernei ibirliiyle üniversitenin kongre merkezinde, kansere multidisipliner yaklam temasyla gerçekletirilen kongre üç gün sürecek.

TIP ÖRENC KONGRES

DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, açl töreninde yapt konumada, kongreyi düzenlemenin mutluluunu yaadklarn, kongre dolaysyla ilk defa Diyarbakra gelen misafirleri olduunu söyledi.

Kentin 13 bin yllk geçmie sahip, Türkiyenin en kadim kentlerinden biri olduunu, 33 medeniyete ev sahiplii yaptn aktaran Gül, surlar, tarihi camileri, medreselerinde birçok medeniyetin izlerini görmenin mümkün olduunu, Diyarbakrn kelimenin tam anlamyla yaayan bir tarih olduunu anlatt.

DÜnün de Türkiyenin en eski üniversitelerinden biri olduunu ifade eden Gül, Alan bakmndan ülkenin en büyük üniversitelerinden birisidir. 14 fakültesi, 13 meslek yüksekokuluyla, 4 enstitüsüyle, bir konservatuvaryla, 33 bin örencisi ve 1700 öretim elemanyla büyük bir üniversitedir. dedi.

Üniversite olarak bilimsel etkinliklere önem verdiklerini dile getiren Gül, öyle devam etti:

Tp örencisinin yetimesinde aileden, öretim üyelerine kadar devletin de çok ciddi destekleri var. Siz bu haklar nasl ödeyeceksiniz? çok çalarak, bilimi yukar tayarak ödeyeceksiniz. Sizden bu hak sahiplerinin istedii u olacakt siz bu sralardan itibaren çok iyi çalacaksnz. Bilimsel faaliyetlerde bulunacaksnz. leride Türkiyenin Aziz Sancarlar siz olun. Uluslararas ortamlarda söz sahibi olun. Eminim hepiniz buna adaysnz. sterseniz çok rahatlkla baarabilirsiniz. çünkü önünüzde çok uzun bir yol var. Eer çalrsanz, bunu baarrsnz.

BLMSEL GELMELER

Gül, kongrenin düzenlenmesinde emein geçenlere teekkür etti.

DÜ Tp Fakültesi Dekan Prof. Dr. Mehmet Ufuk Aluclu da kongrenin tp dünyasndaki bilimsel gelimelerin takibi açsndan büyük önem tadn dile getirdi.

Aluclu, üniversiteyi en güzel ekilde tantmak, örencilere, gelecekteki meslektalaryla tanabilecekleri bir ortam sunmak, gelecein hekimlerinin, sadece ders ortamndaki deil, bilimsel, sosyal ve kültürel alanlarndaki geliimlerine katk sunabilmek amacyla kongreyi düzenlediklerini belirtti.

Kongrenin 8 aylk bir çalma sonucu gerçekletirildiini dile getiren Aluclu, 8 oturum düzenleneceini bildirdi.

Türkiyenin farkl illerinden 60 tp fakültesi örencisinin katld kongrede, 30 öretim üyesi farkl konularda sunum yapacak.

Ana Sayfaya Git