Tonlarca esrar!

Diyarbakır’da İl Jandarma Komutanlığınca başlatılan Yıldırım-7 operasyonu kapsamında 1 ton 207 kilo esrar maddesi, 3 bin 101 kök skunk bitkisi ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilirken, olayla ilgili 3 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Haberler 25.09.2020 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada Diyarbakr l Jandarma Komutanlnca, bölücü terör örgütü (BTÖ) ile yasad uyuturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasnda var olan ba somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuturucu maddeleri ve bunlar gizleyenleri bularak adalete teslim etmek maksadyla devam eden Yldrm-7 operasyonu kapsamnda; Lice ilçesi Yolçat ve Eil ilçesi Kazanl Mahallesi krsalnda icrasna balanlan Narko-Terörizmle mücadele operasyonu baaryla tamamlandn açklad.

1.5 TON ESRAR MADDES

Açklamada, Söz konusu operasyonda; 1 ton 158 kilogram toz, 49 kilogram kubar halde olmak üzere toplam 1 ton 207 kilogram esrar maddesi, 3 bin 101 kök skunk bitkisi ile 21 kilogram skunk maddesi ve 1 adet ruhsatsz av tüfei ele geçirilmi, 3 üpheli yakalanarak gözaltna alnmtr. Skunk bitkileri numune alnmasn müteakip yerinde imha edilmi, ele geçirilen esrar maddesi muhafaza altna alnmtr denildi.

Bölgede yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas maksadyla terör ve narko-terörle mücadele operasyonlarna artan bir azim ve kararllkla devam edilecei kaydedildi.

Ana Sayfaya Git