Toplu taşımada pozitif ayrımcılık

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadınlar ve kız öğrenciler ile 65 yaş üstü vatandaşların gece saatlerinde evlerine rahat ve güvenle ulaşmalarını sağlamak için otobüslere durak dışında inip, binmelerine imkan sağlayacak uygulama başlattı.

Haberler 26.02.2017 - 12:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR

DYARBAKIR - Büyükehir Belediyesince, kadnlar ve kz örenciler ile 65 ya üstü vatandalar için evlerine rahat ve güvenle ulamalarn salamak amacyla toplu tama araçlarna durak dnda inip, binmelerini salayacak uygulama balatld.

Belediye Bakan Cumali Atillann talimatyla kent merkezinde toplu tama hizmetinden faydalanan kadnlara pozitif ayrmclk yaplacak.

Bu kapsamda kent içinde belediye otobüsleri ile ulamn salayan kadnlar, kz örenciler ve 65 ya üzerindeki vatandalar k aylarnda saat 19.00, yaz aylarnda ise 20.00den itibaren tüm güzergahlarda durak haricinde otobüsten inebilecek veya otobüse binebilecek.

BAYAN YOLCULARA POZTF AYIRIMCILIK

Geç saatlerde evlerine dönecek dezavantajl kiilerin olas saldrlardan ve tehlikelerden korunmasnn amaçland uygulama ile vatandalarn gece saatlerinde evlerine daha ksa sürede ve güvenle ulamas salanacak.Uygulama vatandalarca memnuniyetle karland. Diyarbakrllar, son derece önemli bulduklar bu hizmetle evlerine artk daha rahat ulaabilecek olmann sevincini yaadklarn belirtti. Vatandalar, hizmeti sunan Büyükehir Belediye Bakan Atillaya teekkür etti.

Ana Sayfaya Git