Toplumun islahında Kadının rolü büyük!

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel, toplumun ifsat ve ıslah olmasında kadının büyük bir rol sahibi olduğunu söyledi.

Haberler 27.11.2016 - 12:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - HÜDA PAR Diyarbakr l Kadn Kollar Bakanl Siyasette Kadnn Rolü konulu seminer düzenlendi. l Bakanlndaki seminere konumac olarak HÜDA PAR Halkla likilerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs M. Bahattin Temel katld. Kadn kollar üyelerinin hazr bulunduu seminerde Temel, toplumlarn iç dinamiklerinin aktif hale gelmesinde kadnn önemi üzerinde durdu. Temel, mücadelelerindeki asl hedeflerinin toplumun slah olduunu ve partisel çalmalarn da bu ulvi amacn sadece bir parças olduunu söyledi.

Temel, Kadn kollarmz olarak sizler, bu çalmann çok önemli bir yerini tekil ediyorsunuz. Unutulmamaldr ki; dünyada toplumlarn iç dinamiklerinin etkin olmalarnda kadnlarn rolü çok büyüktür. Hatta diyebiliriz ki; gerek nüfus, gerekse de sosyal nüfuz olarak toplumun büyük çounluunu kadnlar tekil ediyor. Toplumun geri kalan ksm yani erkekler ise yine kadnlarn, yani annelerin mektebinde yetiiyor. Hal böyle iken, toplumun ifsat olmasnda da slah olmasnda da kadnn rolü çok büyüktür. Bu rolün farknda olmalyz. dedi.

nsanl hayra çarabilmek

slami hassasiyeti önceleyen uurlu kadnlarn, bu gün için sahada ciddi bir varlk gösterdiklerini söylemenin pek mümkün olmadna dikkati çeken Temel, HÜDA PAR olarak evet, slami ve insani deerleri merkezine alan bir siyaseti önceliyoruz ancak, bizim asl gayemiz insanl hayra çarmak ve bu çary devam ettirecek davetçiler yetitirmektir. Dolaysyla davetçi kadnlarn da yetimesi bir gerekliliktir. Biz bunun için çalp bunun gayreti içerisindeyiz. Bu eksiimizi de iyi yetimi, uurlu baclarmzn çalmalaryla kapatacamza inanyorum. ifadelerini kulland.

Yükünüzün çok ar olduunu biliyoruz

Bilinçli baclarmzn, HÜDA PAR emsiyesi altnda doru bildii çizgisinden sapmadan, kendi kulvarlarnda, yani kadnlar cenahnda salkl bir çalmay ortaya koyabilecek potansiyellerinin olduuna her zamankinden daha fazla inancm tam. diyen Temel, sözlerini öyle sonlandrd:

Parti olarak her zaman için vasat bir çizgiyi takip etmeye gayret ettik, ediyoruz. Bizim yapmamz gereken daha çok ey var. Bunun banda da, ilk olarak kendimizi iyi yetitirmemiz ve ayeti kerimede de buyurulduu gibi söyleyeceimiz eyleri öncelikle yaamamzdr. Dini, ahlaki ve siyasi birçok konuda eksikliklerimizi giderecek, Rabbimizin bizleri insanlarn hayr için öncü yapaca güne hazrlanacaz. Bu Rabbimizin, bize yükledii önemli bir görevdir. Evet, bu insanlarn kurtuluu için mücadele edecek ve onlar sahili-selamete çkaracak bir siyasetin temsilcileri olmalyz. Bu balamda yükünüzün ne kadar ar olduunun da bilincinde olmalsnz.

Ana Sayfaya Git