Toz aşımı alarmı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için uyarıda bulundu.

Haberler 19.04.2022 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Hava scakl, Marmara ile Bat ve Orta Karadeniz kylarnda 3 ila 5 derece azalaca, ç Anadolu ve Dou Karadeniz kylarnda 2 ila 4 derece artaca, dier yerlerde önemli bir deiiklik olmayaca tahmin ediliyor.

Kuvvetli ya uyars

Yalar bugün (Pazartesi) Marmarann bats ile zmir, yarn (Sal) sabah saatlerinde, Bolu, Zonguldak, Bartn, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olmas beklendiinden ulamda aksamalar, sel, su baskn gibi yaanabilecek olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerektii ifade edildi.

Kuvvetli rüzgar uyars

Rüzgar Akdenizin iç kesimleri, ç Anadolunun güney ve dousu ile Orta ve Dou Karadenizin iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer frtna eklinde (40-80 km/saat) esmesi beklendiinden yaanabilecek olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas istendi.

ç tehlikesi uyars

Dou Karadenizin iç kesimleri ile Dou Anadoluda kar örtüsü bulunan eimli ve dik yamaçlarda ç riski olmasndan dolay yaanabilecek olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerektii bildirildi.

Toz tanm uyars

Ülkenin bat ve iç kesimlerine Afrika üzerinden toz tanm beklendiinden görü mesafesinde düme, hava kalitesinde azalma, ya alan bölgelerde çamur eklinde ya, ulamda aksamalar gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerektii kaydedildi.

Uyar alan iller

Meteorolojinin turuncu ve sar kodla uyar yapt iller öyle; Adyaman, Amasya, Ankara, Artvin, Bitlis, çankr, çorum, Diyarbakr, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, Kayseri, Krehir, Konya, K.Mara, Mardin, Mu, Nevehir, Nide, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Tokat, Trabzon, anlurfa, Van, Yozgat, Aksaray, Karaman, Krkkale, Batman, rnak, Kilis ve Osmaniye.

Ana Sayfaya Git