Trafiğe kapalı caddeye çocuk sokağı

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Belediyesi bölgede bir ilke imza atarak trafiğe kapalı bir caddeyi Çocuk Sokağına dönüştürüyor.

Haberler 02.08.2021 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Göreve geldii günden buyana birçok farkl projeye imza atan Diyarbakrn Yeniehir lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, bu kez çocuk Soka Projesi ile ilçede trafie kapal olan caddeyi çocuklar için özel tasarlyor.

TRAFE KAPALI CADDE

Bölgede bir ilk olacak çocuk Soka projesi ile çocuklarn geliimine ve hayallerini gerçekletirmelerine destek olacaklarn belirten Yeniehir Kaymakam ve Belediyesi Bakan Vekili Murat Beikci, ilçedeki çocuklarn dülerini gerçekletirebilecei sosyal, zihinsel ve dil geliimlerine katk salayacak oyunlarla psikomotor becerileri gelien çocuklarn takm bilinci, empati kurma, ibirlii yapma, koordinasyon salama, stratejik düünebilme gibi nitelikleri kazanabilecekleri, çocuklara özel bir park ina ettiklerini söyledi. Bakan Beikci, Yeniehir çocuk dostu belediyedir, trafie kapal bir alanda bulunacak olan çocuk Sokamzda mini futbol ve basketbol sahas, kaykay pisti, bisiklet yolu, kou parkurlar, meyve bahçeleri, çocuk oyun gruplar, renkli yumuak zemin, macera park, çizgi oyun alanlar ve oturma alanlarnn ina edilecek. Bölgemizde bir ilk olacak olan çocuk sokamzda ayrca çocuklarmz için içerisinde çeitli sürprizlerimiz de olacaktr. Projemizin imdiden ilçemize ve biricik çocuklarmza hayrl olmasn diliyorum dedi.

Ana Sayfaya Git