Trafik 'Oh be' diyecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek çalışma ile Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne (DİŞTİ) ana yoldan doğrudan ulaşım sağlanacak.

Haberler 01.10.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vatandalarn otogara girite yaadklar sknty Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Vekili Vali Hasan Basri Güzeloluna sosyal medyadan iletmesi üzerine hzla çalma balatld. Bu kapsamda yerinde inceleme yapan Güzelolu, kentte vatandalarn beklentisi olan kendilerine iletilen sorunlarn çözümüne yönelik projeler balattklarn söyledi.

ANA YOLDAN ULAIM

Geçmiten bugüne otogara dorudan eriimi engelleyen, vatandalarmzn giriini çkn zorlatran ve herkesin bildii gibi trafik kurallarna aykr bir dönüü ve riski içeren önemli bir sknt yaanyordu. diyen Güzelolu, bu sorunu vatandalarn sosyal medyadan kendisine ilettiini bildirdi. Hazrlanan projeyle trafik kurallarna uygun ekilde, vatandalarn konforlu otogara ulamnn salanacan aktaran Güzelolu, öyle konutu:

Bugün baktnz zaman otogara dorudan eriim ansmz ana yoldan bulunmuyor. Devam eden hattmz balant içermedii için eriim trafik kurallarna aykr bir ekilde ters yönden dönü ile oluyor. Geçmite birçok kazalar yaand. Can ve mal kayplar oldu. imdi bunu gideren ve projesi ile otogara ana yoldan balanty içeren trafik kurallar açsndan ve trafik güvenlii açsndan çok keyifli bir ulam ve eriimi salayan projeyi balatyoruz. Hemen bugün proje balyor. Proje ile alan bütünlüünün peyzajlar da tamamlanacak. nallah otogarmza hem ana yoldan hem arka yoldan ulam salanm olacak.

OTOGARDA DÜZENLEME

Otogarda çok uzun yllardr yaplmayan bir temizlik çalmas da balattklarn hatrlatan Güzelolu, 2020de yatrm programnda otogarn fiziksel alt yapsn, havalandrma, iklimlendirme alt yaplarn, bütün i yerlerini ve vatandalarn hizmet ile buluturulmasn salayacak projeyi balatacaklarn kaydetti.

Güzelolu, 2020de balayacak projemiz öncesinde de bu balant yolumuzu bir haftada tamamlayacaz. En geç bir hafta sonra güvenli eriimi salam olacaz. Vatandalarmzn bütün taleplerini bizden isteklerini ve beklentilerini annda karlamak onlara hizmet etmek adna youn bir çaba içerisindeyiz. Büyükehir Belediyesinin bütün imkanlarn, kaynaklarn geride kaybedilen zaman dilimlerini de düünerek çok çabuk vatandalarmzn hayatn kolaylatracak bir amaçla kullanmaktayz. eklinde konutu. Güzeloluna incelemeleri srasnda göreve yeni balayan l Emniyet Müdürü ükrü Yaman da elik etti.

Ana Sayfaya Git