Trafik tır’da miniklere eğitim

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır’da getirilen mobil eğitim tırında polisler tarafından öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Haberler 08.12.2021 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar ilçesi Millet lkokulu bahçesi içerisine kurulan mobil eitim tr, 7-9 Kasm 2021 tarihlerinde kentte bulunan farkl okullarda da örencilere teorik ve uygulamal trafik eitimi verecei örenilirken, örencilere tr içerisinde trafikte yapmalar gereken kurallardan ve dikkat edilmesi gereken konular anlatld. Minik araçlarla trafik eitim parkurunda örencilere emniyet kemeri, yaya geçitlerini kullanma, kardan karya geçme kurallar, okul geçitlerini kullanma kurallar öretildi.

TRAFK ETM

çocuk yata edinilen bilgilerin daha kalc olmasndan hareketle çileri Bakanl ve Milli Eitim Bakanlnn ortak projesi olarak gelecein sürücüleri olan ilkokullarda okuyan çocuklarda trafik bilincinin olumas için gelitirilen proje kapsamnda hazrlanan Mobil Trafik Eitim Tr ile Diyarbakrda 3 gün boyunca çok sayda örenciye trafik bilincinin alanmasn amaçlanyor.

Trafikte eitim gören çocuklar trafik eitiminde birçok kural örendiklerini belertirken, eitim sonunda örencilere boyama kitab, krmz düdük ve trafik dedektif kart gibi çeitli hediyeler de verildi.

Ana Sayfaya Git