Trafo yerine site tepkisi

Diyarbakır'da bir AVM mevzuat dışı jeneratör ve trafo yeri yapmak isteyince site sakinleri ayağa kalktı

Haberler 21.02.2022 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bir AVMnin jeneratör ve trafo bölümünün bir sitenin giriine braklmas, tepkilere neden oldu. Vatandalarn ihbar üzerine zabta ekipleri, jeneratör ve trafo inaatn durdurarak tutanak tuttu.

STE SAKNLER TEPKL

Merkez Kayapnar ilçesi Talaytepe Mahallesi 4005. Sokak içerisinde bulunan bir site sakinleri, bir AVMnin jeneratör ve trafo inaatn sitenin giriine yapmasna tepki gösterdi. Site sakinleri adna konuya ilikin basn açklamasnda bulunan Engin Ülgentürk, bir alveri merkezi inaatnn arka tarafnda trafo ve jeneratör inaat yapldn söyledi.

15 METRE MESAFEDE

Yapnn ina edilecei yer ile arkasndaki sitenin girii arasnda 15 metre mesafe olduunu ifade eden Ülgentürk, Bu hem gürültü hem de tehlike arz ediyor. Bu nedenle yaplmasn istemiyoruz. Biz, AVM yetkilileri ile görütük, bize proje dahilinde olduunu söylediler. Ancak biz bunu belediyeden sorunca gerçein böyle olmadn örendik. Yetkililere çarmz bunun burada yaplmamasn, önlenmesini istiyoruz dedi.

BELEDYEYE KAYET

Site sakinlerinin konuyu belediye yetkililerine aktarmas üzerine inaat alanna zabta ekipleri gönderildi. Ekipler, söz konusu yapnn yaplmamas için ilem balatt. Vatandalar, belediye yetkililerine teekkür ederek dald.

Ana Sayfaya Git