TSK'nin FETÖ ile yoğun mücadelesi

Türk Silahlı Kuvvetleri, yurt içi ve sınır ötesindeki operasyonlarıyla bölücü terör örgütüne darbe vurmaya devam ederken, FETÖ ile mücadelesini de kararlılıkla sürdürüyor

Haberler 16.03.2019 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri, yurt içi ve snr ötesindeki operasyonlaryla bölücü terör örgütüne darbe vurmaya devam ederken, Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelesini de sürdürüyor.

Güvenlik kaynaklarndan edinilen bilgiye göre, Türk Silahl Kuvvetleri, tüm terör örgütlerine yönelik mücadelesine kararllkla devam ediyor. Gerek yurt içi gerekse snr ötesindeki operasyonlarnda bölücü terör örgütüne büyük darbe vuran Türk Silahl Kuvvetleri, FETÖ ile mücadeleyi de aralksz sürdürüyor.

FETÖ OPERASYONLARI

Bu kapsamda Bakanlk emriyle Milli Savunma Bakanlna bal tüm komutanlk, birlik, karargah ve kurumlarda devam eden incelemelerde FETÖ ile balants olabilecek personel aratrlyor. Önceki uygulama sonuçlarna göre müterek olarak belirlenen kstaslar, çalmalarda tüm ilgili ve yetkili makamlar tarafndan hassasiyetle kullanlyor.

Bu kapsamda, önceki uygulama sonuçlarna göre müterek olarak belirlenen kstaslar kullanlarak, yaplan deerlendirme ve teklifler dorultusunda son olarak bakan onayyla Kara Kuvvetleri Komutanlndan 171, Deniz Kuvvetleri Komutanlndan 48 ve Hava Kuvvetleri Komutanlndan 215 olmak üzere toplam 434 personel ihraç edildi. Böylelikle OHALin kaldrlmasnn ardndan TSKdan bugüne kadar ihraç edilen toplam personel says 920 oldu.

Öte yandan, söz konusu süre içinde 104 emekli askerin de rütbeleri geri alnd.

Ana Sayfaya Git