TÜGVA temsilcisi de daire başkanı oldu!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde kendisine şantaj yapan belediye personelinin hesabına para yatırdığı ortaya çıktıktan sonra Gençlik Spor Daire Başkanlığı görevindeyken, Vali Münir Karaloğlu tarafından istifası istenen Mehmet Kesen’in yerine TÜGVA Diyarbakır İl Temsilcisi Ömer Buğday’ın atandığı ortaya çıktı. Vali Karaloğlu'nun kararname ile merkeze çekilmeden üç gün önce bu atamayı gerçekleştirdiği belirlendi.

Haberler 21.05.2022 - 01:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)- Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde kendisine antaj yapan belediye personelinin hesabna para yatrd ortaya çktktan sonra Gençlik Spor Daire Bakanl görevindeyken, Vali Münir Karalolu tarafndan istifas istenen Mehmet Kesenin yerine TÜGVA Diyarbakr l Temsilcisi Ömer Budayn atand ortaya çkt. Vali Karalolunun kararname ile merkeze çekilmeden üç gün önce bu atamay gerçekletirdii belirlendi.

Kayyumla yönetilen Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde Gençlik ve Spor Daire Bakanl görevini yürüten Mehmet Kesen, genel sekreter yardmcs Ercan Bircan ile yaad husumetten dolay antaj ve tehdide maruz kalmt.

Bircan, belediyede içi olan Ramazan Ekmediyle anlap telefonla aratt Mehmet Kesene Elimde görüntülerin var diyerek antajda bulunmu karlnda da bir miktar para almt. Bu durum tekrarlannca Kesen polise ikayetçi olmu, Ercan Bircan ile Ramazan Ekmedi tutuklanmt.

Bunun üzerine vali Münir Karalolu, makamna gelen Mehmet Kesenle görümeyi kabul etmeyip istifasn istemiti. Kesen de görevini brakarak önceki görev yeri olan Kocaeli Belediyesine geçen hafta geri dönmütü.

BOALAN KOLTUA TÜGVA TEMSLCS ATANDI

Boalan Gençlik Spor Daire Bakanlna kimin atanaca merak konusu olurken, geçtiimiz günlerde Cumhurbakan kararnamesiyle merkeze çekilen Vali Münir Karalolunun, merkeze çekilmeden üç gün önce Kesenden boalan daire bakanl görevine TÜGVA Diyarbakr l Temsilcisi Ömer Buday atad ortaya çkt. Buday, geçen yl TÜGVA l Temsilciliine atanmt.

FAYDALI çALIMALARIMIN FARK EDLMES NETCESNDE ATANDIM

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Bakanl görevine atanan Buday sosyal medya hesabndan yapt paylamda u ifadeleri kulland

20 yldr farkl STKlarda görev yapyorum. Gençlik çalmalar yürüterek bugüne kadar gençlere faydal olmak için çaltm. Bu göreve TÜGVA il temsilcisi olduum için deil, yaptm faydal çalmalarn fark edilmesi neticesinde atandm. Ben bu görevi kabul etmiyordum, vakf ii gönüllülük iidir.

Vakf ii Allahn rzasn gözeterek yaplan bir itir. Ben srf daire bakan oldum diye vakf zarar görürse, oradaki bir sürü yetimin, mazlumun ve gönüllünün görecei zararn hesabn kimse ödeyemez.

Ben bu yetimlerin hakkn kimseye yedirmem. Ben 10 aydr TÜGVA il temsilcilii görevini yapyorum. Benden önce daire bakanl yapan Mehmet Kesen zaten geçici olarak görev yapyordu.

Ana Sayfaya Git