TÜİK verisinde kent mutsuz

TÜİK'e göre Diyarbakır mutsuz illerin başında geliyor. Mutsuz olan Diyarbakırlılar, temel sorunu iş ve aş ortamının yokluğuna bağladı.

Haberler 17.09.2017 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye statistik Kurumunun (TÜK) Yaam Memnuniyeti Aratrmas 2016 yl verilerine göre Diyarbakr en mutsuz illerin banda geliyor. çok mutsuz olduklarn dile getiren Diyarbakrllar, i, a ve huzur istediklerini ifade etti.

TÜK Yaam Memnuniyeti Aratrmas 2016 yl verilerine göre, Diyarbakr en mutsuz illerin banda geliyor. Mutsuzlarn il nüfusuna oran kriterine göre yaplan aratrmada, yüzde 24,75 ile Diyarbakr en mutsuz il olarak açkland. Diyarbakrllar, gerçekten mutsuz olduklarn, i, a ve huzur istediklerini belirtti.

OKUYAN DA SZ, OKUMAYAN DA

Sorunun ekonomik olduunu belirten üç çocuk babas Hüseyin Özkaya, aratrma verilerinin doru olduunu ifade etti. Özkaya, Bence doru bir aratrma. çünkü genç nüfus çok, isizlik baya ban alm gidiyor. Okuyan da artk isiz, okumayan da isiz. Eskiye oranla Diyarbakr halk özellikle gençler hep okuyor. Aile de o yönde hep destek veriyor, okutuyor ama okumann da bir anlam kalmam gibi. Üç çocuk okuttum, üniversite bitirmiler üçü de u anda isiz. Nasl mutlu olabilirsin ki, akam eve gidince çocuun ayakkabs yok, evinde ekmei yok. Yarn nasl çkacam diye düünüyor insanlar. Mutsuz olmalar normal bir ey dedi.

SANK ÜçÜNCÜ DÜNYA ÜLKES

Cihan Ekmen ise insanlarn hep tedirgin olduuna dikkat çekti. Ekmen, Hep mutlu olabilir mi bu halk sizce? O kadar ülke gezdim. Diyarbakrda gördüümü hiçbir ülkede görmedim. Batdaki bir insann gelip Diyarbakrn halini gördüü zaman kendi hallerine nasl ükretmesini bilmesi gerekir. Diyarbakr sanki üçüncü bir devlet ülkesi gibi görünüyor diye konutu.

HERKES ENDEL OLMASIN MI?

nsanlarn mutluluu için i, a ve özgürlük gerektiini belirten Mehmet Salih Açkgöz, Aldmz asgari ücretle 5 nüfusa çeyrek ekmek yetmiyor. Yetseydi keke olayd hepimiz mutlu olurduk. Gerçekten de iin, an olduu yerde ben mutluluu ararm. Bunu Diyarbakrda hiç aramyorum. Mutluluk yok, her gün ne olacak diye bakyorum. nsanlar mutlu olacak m? Herkes endieli. çok mutsuzum ifadelerini kulland.

Diyarbakr halknn durumuna dikkat çeken Fikriye Ünal da, paraszlktan ne yapacaklarn bilemediklerini kaydetti. Ünal, Diyarbakr halk özellikle periandr. Paraszlktan artk biz krlyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git