Tur Öperatörleri de Zerzevan Kalesinde!

SunExpress'in daveti üzerine, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ve Karacadağ Kalkınma Ajansının desteğiyle düzenlenen program kapsamında, Almanya'dan Diyarbakır'a gelen 34 tur operatörü ve seyahat acentesi yetkilisi, kazı çalışmaları süren Zerzevan Kalesi'ni gezdi

Haberler 22.09.2018 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanyadaki tur operatörleri ve seyahat acenteleri yetkilileri davet üzerine geldikleri Diyarbakrda Zerzevan Kalesini gezdi.

SunExpressin daveti üzerine, Kültür ve Turizm Bakanl, Diyarbakr Valilii ve Karacada Kalknma Ajansnn desteiyle düzenlenen program kapsamnda, Almanyadan 34 tur operatörü ve seyahat acentesi yetkilisi Diyarbakra geldi.

lk olarak çnar ilçesi yaknlarnda bulunan, Roma mparatorluu döneminde askeri yerleim olarak kullanlan, Kültür ve Turizm Bakanl koordinesinde kaz çalmalarnn sürdüü Zerzevan Kalesini ziyaret eden tur operatörleri ve acente yetkilileri, kaz bakan Dr. Ör. Üyesi Aytaç Cokundan bilgi ald.

SunExpress Anadolu Bölge Müdürü Murat Özolcay , Diyarbakrdan Almanyann Frankfurt, Düsseldorf ve Hannover kentlerine haziran aynda sefer balattklarn hatrlatt.

Bu seferlerin güçlenmesi, yolcu saysnn artmas ve kent turizminin canlandrlmasn hedeflediklerini dile getiren Özolcay, Tur düzenleyen, bilet satan acentelerimizi buraya davet edip burann tarihi zenginliklerini, kültürünü ve Diyarbakrn yaanlacak huzurlu bir kent olduunu gösterebilmek amacyla böyle bir organizasyon düzenledik. dedi.

- lk defa geliyorum, çok güzel bir ehir

SunExpress Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti, Belçika ve Hollanda Sat Müdürü Recep Akn ise kente uzun süredir sefer düzenlemeyi istediklerini, imdi ise balatlan bu seferleri artrmay amaçladklarn belirtti.

Bölgenin güvenli olduunu, kentin Türkiyenin herhangi bir ehrinden farkl olmadn acentelere göstermek istediklerini aktaran Akn, izlenimlerini sosyal medyadan da paylaarak daha fazla tantlmasn amaçladklarn ifade etti.

Akn, lk defa geliyorum, çok güzel bir ehir. Yollar geni, hareketli bir ehir. nsanlar yardmsever ve arkada canls, misafire çok nazik davranlyor. dedi.

Geziye katlan tur operatörlerinden Ümmiye Aygün çelebi, daha önce ziyaret etmedii bu tarihi ehri görmek istediini söyleyerek Diyarbakrn güvenli bir ehir olduunu görmek ve kenti tantabilmek için geldim. Diyarbakr muazzam bir yer. Tarihi açdan gerçekten güzel farkl bir ehir. Kültür açsndan da çok farkl, çok beendim. Diyarbakr kesinlikle önereceim, kültür açsndan çok güzel farkl bir konsept. diye konutu.

Ana Sayfaya Git