Turist hedefi

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde 5 milyon turist hedefi

Haberler 07.10.2021 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkez Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, hedeflerinin Sur ilçesinde 5 milyon turisti arlamak olduunu söyledi.

Kaymakam çiftçi, Sur Belediyesi temizlik antiyesini ziyaret ederek, incelemede bulundu, içilerle sohbet etti.

çiftçi, burada gazetecilere yapt açklamada, belediyenin her geçen gün kapasitesini artrarak çalmalarna devam ettiini söyledi.

Geçen hafta yaptklar ihalenin ardndan 35 mahallenin üstyap çalmalarna balayacaklarn, bu yl 150 bin metrekarelik alana parke ta döeyeceklerini anlatan çiftçi, öyle devam etti:

Bugün itibaryla mali yapmzda önemli bir mesafe aldk. 201 milyon lira borçla aldmz belediyenin borcu 29 milyon liraya indi. Her geçen gün planl bir ekilde borçlarmz azaltyoruz. Daha önce maa ve ikramiye ödeyemeyen belediye, içi saysn yaklak 200 kii artrmasna ramen maa ödemelerinde ve piyasa borcu noktasnda çok iyi durumdayz. Piyasaya herhangi bir güncel borcumuz yok, kamu borcumuz 201 milyon liradan 29 milyon liraya dütü.

çÖP TOPLAMA KAPASTES ARTTI

Görevi devraldklarnda sadece 50 birimde çöp temizleme hizmeti verildiini belirten çiftçi, bugün itibaryla 100 mahalle ve 145 mezra olmak üzere Sur ilçesinin tamamnda çöp toplama hizmeti verdiklerini kaydetti.

Önceden 50 ton olan çöp toplama kapasitesinin u anda 160 tona ulatn dile getiren çiftçi, öyle devam etti:

lçemizin ana sokaklarnda ve ara mahallelerinde olmak üzere en ücra mahalleye kadar bu faaliyeti yürütüyoruz. Sur, ilçe olduundan bu yana ilk kez bu kadar kapsaml çöp toplama hizmeti yaplyor. 1,5 yl gibi ksa bir süre içerisinde 825 yeni çöp konteynr ve 2 bine yakn çöp kovas ile hemen hemen her hanenin çöpünü toplayacak konuma geldik. Bu ilçemiz adna çok büyük bir baardr.

SUR, çOK DAHA CAZP VE GÜZEL BR YERE DÖNÜECEK

lçedeki metruk yaplar kurullardan izin alarak ykmaya baladklarn dile getiren çiftçi, imdiye kadar 28 yapnn ykmnn tamamlandn, 79 yapnn yklmas için de çalmalarn devam ettiini belirtti.

Sur ilçesinin her geçen güzellemeye devam ettiini anlatan çiftçi, unlar kaydetti:

Hedefimiz Diyarbakr genelinde ve Sur ilçesi özelinde 5 milyon turisti arlamaktr. Surun güzellemesi noktasnda temizlikten sokak salklatrlmasna ve aydnlatlmasna kadar tüm çalmalar el birlii içerisinde yürütüyoruz. nallah çalmalar tamamlandnda Sur tüm dünya milletlerine hizmet edebilecek, tarihi, kültürü, medeniyeti ve deerleriyle tüm milletlerin gelip görmek isteyecei özel bir yere dönümü olacak. Sokak salklatrma çalmalarna da önümüzdeki süreçte balayacaz. Surun tüm sokaklar güvenli, aydnlk ve rahatlkla girip çklabilecek sokaklar haline gelecek. nallah bu çalmalardan sonra Sur, çok daha cazip ve güzel bir yere dönüecek.

Ana Sayfaya Git