Turist sevinci!

Van’da, geçen yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında araç ve yaya geçişlerine kapatılan, Türkiye’nin İran’a açılan Kapıköy Gümrük Kapısı’nın 17 Mayıs’ta yeniden açılması, bölgede sevinçle karşılanırken, otel ve turizm sektörü temsilcileri ise İran tarafındaki sorun nedeniyle hala yoğun turist girişinin olmadığını, bu sorunun bu hafta içinde çözüldükten sonra yoğun turist girişi beklediklerini söyledi.

Haberler 25.05.2021 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

ran ile en uzun kara snrna sahip Vanda, koronavirüs tedbirleri kapsamnda, 14 aydr geçilere kapal olan Kapköy Gümrük Kaps, 17 Mays itibaryla yaya ve araç trafiine açld. Saray ilçesinde bulunan ve randa artan vaka saylar nedeniyle 24 Mart 2020de araç ile yaya geçilerine kapatlan Kapköy Gümrük Kapsndan turistler, 72 saat içinde alnan PCR negatif test sonucu ile giri yapabiliyor. ran tarafndan kaynakl test skntlarndan dolay hala youn turist girileri yaplmazken, bu skntnn bu hafta çözülmesiyle youn turist girii olaca belirtiliyor.

RANLI TURSTLER DÖRT GÖZLE BEKLYORUZ

Türkiye Seyahat Acentalar Birlii (TÜRSAB) Van Bölgesel Yürütme Kurulu Bakan Cevdet Özgökçe, ran tarafndan yaanan skntdan dolay snr kapsnda hala youn turist giriinin olmadn söyledi. Özgökçe, 17 Mays itibaryla Kapköp Gümrük Kapsnn açldn hatrlatarak, öyle konutu:

Ülkemiz, randan gelen misafirlere 72 saat önceden alnan PCR testleri ile geçilerine izin vermeye balad. Fakat ran slam Devletinden u ana kadar net bir bilgi alamadk. Yaptmz görümelerde rann tamamyla gümrük kapsn açacak, ülkemize younlukta misafirin geleceini düünüyoruz. Bu 14 aylk süreçte ciddi anlamda turizm kaybmz, ekonomik cari açmz oldu. randan gelen misafirler, ülkemize gerçekten ciddi anlamda döviz brakyorlar. Sektördeki arkadalarmzla daha önce ranl misafirlerle çalmamz oldu. Kii ba 3 günlük konaklamada 1000 dolar civarnda para harcyorlar. Yani 3 kiilik ailenin geldiini hesap edersek, ülkemizde kaldklar süre içinde 3 bin dolar civarnda para harcyor. 2019da randan ülkemize 1 milyon 600 ranl turist geldi. Bunu da hesapladmz zaman ekonomik olarak çok büyük rakamlara tekabül ediyor. 2020 yl içinde ülkemize 72 bin kii giri yapm. Bunlar da ülkemizde çalma, oturma izni olanlar ve örenciler. Kapköy Gümrü Kapsnda normal günlerde ortalama 1000 ile 2 bin arasnda turist giri yapyordu. Ama nevruz bayramna ya da resmi tatillerde 120-130 bin civarnda randan gelen misafirlerimiz oluyordu. Bu younluklar Allah nasip ederse önümüzdeki hafta tekrar görmeye balayacaz. çünkü randaki dostlarmzla da sk sk görüüyoruz. Onlar da gerçekten bizleri özlediler. Biz de onlar dört gözle bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git