Turizm fuarı geri sayımda

Diyarbakır Valiliği ev sahipliğinde Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda düzenlenecek "1.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı" 24-27 Mart’ta ziyaretçilerini ağırlayacak.

Haberler 23.03.2022 - 02:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakr Valilii ev sahipliinde Büyükehir Belediyesi ana sponsorluunda düzenlenecek 1.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuar 24-27 Martta ziyaretçilerini arlayacak.

Mezopotamyann tarih, kültür, doa, yaban hayat ve lezzetleriyle öne çkmas, insanlk tarihinin balangcna ahit olan bu özel topraklarn benzersiz bir turizm destinasyonu olarak benimsenmesi amacyla 1.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuar yaplacak.

Diyarbakr Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek fuara Portekiz, Belçika, Rusya, spanya, Fransa, Azerbaycan, Özbekistan, Irak, ran ve Kamboçyadan turizm katlmclar yer alacak.

FUARA KATILIM

Fuarda; kaburga dolmas, cier kebabnn da aralarnda bulunduu 37 Corafi aret Tescili Alm Diyarbakr Yöresel Lezzeti tantlacak, yöresel lezzetler yurt içi ve yurt dndan ziyaretçilerin beenisine sunulacak.

Mezopotamya bölgesinin benzersiz corafyasn yanstan Diyarbakr, Adyaman, Batman, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, anlurfa ve rnakn turistik deerlerinin yan sra bölgenin sahip olduu kültürel, tarihi, inanç ve gastronomik varlklarn ön plana çkaran fuar, bölgenin esiz turizm potansiyelini gözler önüne serecek. Fuarda; turizm ve gastronomi konusunda ünlü efler, akademisyenler de arlanacak.

Ana Sayfaya Git