Turizm hayat bulacak

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "Diyarbakır'ımızın var olan kültürel değerlerinin kayıt altına alınması ve dünya tarafından da tescil edilmesi bakımından büyük önem taşıdı. İlimize gelecek olan yerli ve yabancı turist sayısında ciddi bir artış olacağı kanaatindeyim" dedi.

Haberler 07.07.2015 - 09:45 Son Güncelleme : 07.07.2015 - 09:45

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin UNESCO Dünya Miras Listesine kaydedilmesine ilişkin, Diyarbakırımızın var olan kültürel değerlerinin kayıt altına alınması ve dünya tarafından da tescil edilmesi bakımından da büyük önem taşıdı. İlimize gelecek olan yerli ve yabancı turist sayısında ciddi bir artış olacağı kanaatindeyim dedi.

Vali Aksoy, Diyarbakır Valiliğince bir otelde basın mensuplarına yönelik düzenlenen iftar programında, Diyarbakırın Türkiyenin önemli kentlerinden biri olduğunu belirtti.

Türkiyenin gündeminde zaman zaman öne çıkan haberlerin Diyarbakır kaynaklı olabildiğini ifade eden Aksoy, basın mensuplarının ilin tanıtımında önemli katkısının bulunduğuna vurgu yaptı.

SURLAR VE HEVSEL BAHçELERİ

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçelerinin UNESCO Kültür Mirası Listesine kaydedilmesiyle kente gelecek turist sayısında ciddi bir artış olacağına dikkati çeken Aksoy, şöyle devam etti:

Diyarbakırımızın var olan kültürel değerlerinin kayıt altına alınması ve dünya tarafından da tescil edilmesi bakımından büyük önem taşıdı. İlimize gelecek olan yerli ve yabancı turist sayısında ciddi bir artış olacağı kanaatindeyim. Özellikle inanç turizmi bakımından çok önemli değerlerine sahip olan Diyarbakırın kültür turizmi bakımından da varolan değerlerinin bu şekilde tescil edilmesi de önümüzdeki süreçte Diyarbakır olarak bizleri önemli bir noktaya taşıyacaktır.

Diyarbakırın turizm sektörüne daha fazla bağlanacağını aktaran Aksoy, ulaşım noktasında kente önemli katkı sunacak olan uluslararası havalimanı terminal binasının Eylül sonunda tamamlanacağını kaydetti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır