Turizm sempozyumu

Diyarbakır'da 41. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu düzenlenecek.

Haberler 17.06.2019 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 17-21 Haziranda 41. Uluslararas Kaz, Aratrma ve Arkeometri Sempozyumu düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, Bakanlk tarafndan 1979dan bu yana kesintisiz her yl sürdürülen, yaynlar ve devamllndan dolay dünya çapnda beeniyle takip edilen sempozyumun 41incisi Diyarbakrda gerçekletirilecek.

Sempozyumda Türkiyede kaz ve aratrma çalmalar yürüten ABD, talya, Almanya, Kanada, ngiltere, Avusturya, sviçre, Belçika, Fransa ve Japonyadan yaklak 60 bilim insan arlanacak.

ULUSLARARASI SEMPOZYUM

Dicle Üniversitesi i birliiyle 17-21 Haziranda düzenlenecek sempozyumda, Türkiyede geçen yl Kültür ve Turizm Bakanl izniyle Türk ve uluslararas bilim insanlarnca gerçekletirilen arkeolojik kazlar, yüzey aratrmalar ve bu çalmalarda ele geçen buluntular üzerindeki arkeometrik çalmalara ilikin bildiriler sunulacak.

Türkiye, kültür ve tarih zengini topraklarnda gerçekletirdii çalmalar bilim insanlaryla paylaacak.

Misafirler bakanlk resepsiyonuyla karlanacak

Misafirler, sempozyumun açl dolaysyla 17 Haziranda gelenekselleen bakanlk resepsiyonu ile karlanacak.

KATILIM GÖSTERECEKLER

Kültür ve Turizm Bakan Yardmcs Nadir Alpaslann katlmyla düzenlenecek sempozyumun açl töreninde, yaklak 400 akademisyenin yan sra Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu bata olmak üzere Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, milletvekilleri, yerel kurum ile kurulularn temsilcileri ve örenciler de yer alacak.

Sempozyum süresince Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde çeitli illerde arkeoloji konusunda çalan bilimsel kurulu, yaynevi ve irketler tarafndan tantm ve sat stand açlacak.

Sempozyumda hafta boyunca yaklak 450 bildirinin sunulmas bekleniyor.

Her yl bir önceki yln sempozyumunda sunulan bildiriler, 7 cilt halinde Kültür ve Turizm Bakanlnca baslyor ve internet ortamnda yaymlanyor.

Ana Sayfaya Git