Turizm zirvesi!

Diyarbakır turizmini canlandırmaya yönelik konuların masaya yatırıldığı ilk turizm değerlendirme toplantısı Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Münir Karaloğlu başkanlığında yapıldı.

Haberler 25.09.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr turizmini canlandrmaya yönelik konularn masaya yatrld ilk turizm deerlendirme toplants Vali Münir Karalolu Bakanlnda yapld.

Daha önce Valilik yapt ve bölgelerinde turizmle öne çkan Van, Bursa ve Antalyada da turizme dönük çalmalarn ele alnd toplantlara önem veren Karalolu, Diyarbakrda da turizmin sorunlarnn ve çözüme yönelik yaplacak çalmalarn istiare edildii turizm deerlendirme toplantsna bakanlk yapt.

Diyarbakrn turizmde öne çkmasna yönelik tüm konularn masaya yatrld toplantda Vali Karalolu, Antalyada da bu ekilde toplantlar düzenlendiini belirterek Karalolu, tüm paydalarn turizmi müzakere edebilecei bir ortamn oluturulmas gerektiini söyledi.

KAZANCA DÖNÜTÜRME ZAMANI GELD

Diyarbakrda göreve balad günden bu güne geçen sürede Diyarbakrn önceden bildii ve duyduu Diyarbakrdan çok farkl ve çok öte olduunu dile getirerek Diyarbakr bildiimden gördüümden, duyduumdan daha derin, daha kadim, daha büyük, daha heyecanl, daha üretken bir ehir. Artk Diyarbakrn deerlerinin üzerinin açlmasnn zamannn geldiini düünüyoruz. Diyarbakrn var olan deerlerini, toplum için Diyarbakr için ülke için birer kazanca dönütürmenin zamannn geldiini düünüyoruz. dedi.

Konumasnn devamnda Diyarbakrn tantmna deinen Karalolu, Diyarbakrdaki deerleri gündeme tayarak, Diyarbakr sürekli Türkiyenin ve dünyann gündeminde pozitif olarak tutacak bir tantm stratejisi çerçevesinde ehrin kültürünün, gastronomisinin, tarihinin, deerlerinin, corafyasnn ve doasnn çok iyi tantlmas gerektiinin altn çizerek her eyin frsata çevrilerek sadece Diyarbakrn deil bölgenin çok iyi tantlmasnn önemine vurgu yapt.

NANç TURZM

nanç turizmine yönelik Diyarbakr Mardin ve anlurfann yer ald Mezopotamya Kültür Rotas projesi üzerinde çalmalar yapldn belirten Karalolu, söz konusu proje ile ilgili olarak yaplan planlamay açklayarak eylül aynda konuyla ilgili bir toplant yapmay planladklarn ancak pandemi dolaysyla bu toplanty ekim ayna ertelediklerini pandeminin etkisinin devam etmesi nedeniyle kesin tarihi henüz belirlemediklerini yine de gerekli çalmalar yapacaklarn bildirdi.

Vali Karalolunun Bakanlk ettii toplantya, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Dileri Bakanl Diyarbakr l Temsilcisi brahim Mete Yal, Vali Yardmcs Onur Yeniay ile ilgili kamu kurum yöneticileri ve oda ve borsayla sektör temsilcileri katld.

Ana Sayfaya Git