Turizm zirvesinde kültür rotası!

Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa’yı kapsayan Mezopotamya Kültür Rotası Projesine yönelik turizm koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Haberler 23.10.2020 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu bakanlnda, geçtiimiz haftalarda düzenlenen turizm deerlendirme toplantsnda açklanan Mezopotamya Kültür Rotas projesiyle alakal tüm paydalarn katlmyla Kültür ve nanç Destinasyonu çaltaynn yönteminin, kapsamnn, içeriinin ve katlmclarnn ele alnd bilgilendirme toplants yapld. Yeniehir ilçesinde yer alan bir otelde gerçekleen toplantnn açlnda konuan Vali Karalolu, 7 Kasmda Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Ersoyun ve Diyarbakr, Mardin ve anlurfadan kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinin katlmlaryla Kültür ve nanç Destinasyonu çaltay yapmay planladklarn söyledi.

DYARBAKIRDAN çOK GÜçLÜ BR MESAJ VERMEK STYORUZ

Diyarbakrdan çok güçlü bir mesaj vermek istediklerini belirten Vali Karalolu, Diyarbakrda anlurfada Mardinde u anda çok güzel bir huzur ortam olduunu kaydetti. Vali Karalolu, yakalanan huzur ortamn iyi anlatabilmek için çaltayn yaplaca gün verilecek fotorafn yalnzca Diyarbakr için deil, Türkiye için de dünya için de çok önemli olduunun altn çizdi.

TANITIM VURGUSU

Mezopotamyann altn üçgeni olarak gösterilen Diyarbakr, Mardin ve anlurfada konuyla ilgili çalmalarn kurulan tertip komitelerince yürütülmeye devam ettiini belirten Vali Karalolu, iyi bir i bölüm ve planlama yapmann zorunluluunu dile getirdi. çaltayda 3 ilin turizm geleceinin konuulacan aktaran Vali Karalolu çalmalarn titizlikle devam etmesini, ehrin tantmna yönelik giriimlere arlk verilmesini istedi. Bu kadar güçlü deerler var belki sadece Mor Gabriel baka bir ülkede olsa sadece Zerzevan baka bir ülkede olsa 10 - 20 milyon insan gelir oraya diyen Vali Karalolu, turizmde yeni trendin Mezopotamya olmas için heybelerinin dolu, hedeflerinin yüksek, önlerinin açk olduunu vurgulad.

Vali Karalolunun konumasnn ardndan Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral tarafndan konuyla ilgili yürütülen çalmalar hakknda bir sunum gerçekletirildi. Maral, çaltayn nasl yürütüleceine yönelik yaplan planlamayla ilgili sunumunda tertip komitelerinin oluturulduunu, katlmc listelerinin hazrlandn, toplant yerinin pandemi koullar da göz önüne alnarak belirlendiini ifade ederek gündemin de oluturulduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git