Turizmciler rotasını Diyarbakır'a çevirdi

PANDEMİ kurallarının gevşetilmesiyle birlikte Sonbahar Kültür turları sezonu açtı. Diyarbakır’a yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi. 2020 Ağustos ayında yerli ve yabancı turist sayısı 376 bin iken 2021 aynı dönemde turist sayısı 501 bin 653’u buldu. Diyarbakır Turizm Tanıtma Vakfı Başkan Yardımcısı Edip Paçal, kentte olan ilginin her geçen gün arttığını söyledi. Sakarya’dan gelen turist kafilesi Diyarbakırlıların kendilerine gösterdiği misafirperverlikten memnun olduklarını söyleyerek, tarihi mekanların büyüleyici olduğunu belirtiler.

Haberler 25.09.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Turizmciler, tarihi ve turistik mekanlarn youn olduu Diyarbakra rotas çevirdi. Özellikle Diyarbakrn çnar lçesinde Roma dönemine ait birçok srr ve gizemi barndran Zerzevan Kalesi UNESCO Dünya Miras Geçici Listesine alnmasyla gözler kente çevrildi. Diyarbakr Turizm Tantma Vakf Bakan Yardmcs Edip Paçal, turizmde yaanan arttan memnun olduklarn söyledi.

TURZMCLER ROTAYI çEVRD

Geçen yl ile bu yl arasnda otellerde doluluk orannn yüzde 70-80ler seviyesinde arttna dikkat çekti. Paçal, unlar söyledi:

Turizmde pandemiye ramen iç turizm anormal bir ekilde hareketlendi. Mezopotamya altn üçgenindeki Diyarbakr yani Mezopotamyann kalbindeki Diyarbakra inanlmaz bir talep var. Bunlar yetitirmekte hakikatten zorlanmaya baladk. Keyif alyoruz bu gelimelerden. 320 bin turist 2021de sapladk. Geçen yl bu dönemlerde 220 bin civarndayd. Yani yüzde 50ye yakn bir artmz söz konusu. Buda çok sevindirici. Bu dönemde 16-17 bin kadar yabanc turist ziyarete geldi. Zerzevannn çok ciddi bir ziyaretçisi var. Diyarbakr turizmine çok ciddi katk salyor. Bugün 1 milyon turist demek 380 bin kiiye istihdam demektir. çünkü turizm katmanlar birçok yere etki ettii için herkes etkileniyor bundan. Biz çok anlyz. Elimizde malzememiz, donemiz çok fazla. Elimizde On gözlü köprümüz, hanlar, hamamlar, kiliseler, camiler, Surlar, Hevsel Bahçeleri ile sayamadm birçok güzellikler var.Herkesi Diyarbakra bekliyoruz.

SAKARYADAN GELDLER

Sakaryadan kafile olarak gelen yerli turistler, Diyarbakr çok güzel bulduklarn belirterek, Uzun bir yol geldik ama dedi. lk defa geliyorum çok beendim. Tarihi güzellikleri ile her eyi çok güzel. nsanlar çok güzel. Sakaryaya göre burada tarihi güzellikler çok fazla. Gerçi ben Sakaryann da tarihi güzelliklerini göremedim, frsatm olmad. Buray çok beendim. Sakaryal Gaffar Okkan burada vefat etmiti. çok bambaka bir yermi. Gerçekten burasn sevdii için biz daha da çok sevdik. Burasn bilmiyorduk. Geldik, gördük. Bize çok güzel misafirperverlik gösterdiler. Bizim o tarafta bu taraf kötü bilinirdi. çok güzel herkes gelsin ziyaret etsin eklinde konutular.

TARH MEKANLARDA HALAY çEKYORLAR

Tarihi mekanlar gezen yerli ve yabanc turistler, muzik eliinde halay çekiyor. On Gözlü köprü üzerinde bir araya gelen turistler, halay çekelerek hoça vakit geçirdi. Turistler halay çekerken, çevredeki izleyiciler ise alklarla oyuna katk sundu.

Ana Sayfaya Git