Turizm'de bayram bereketi yaşanacak

Medeniyetler şehri Diyarbakır ve Mardin turizmde bayram bereketi yaşayacak.

Haberler 19.07.2021 - 01:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR/MARDN - Zengin tarihi dokusu ile göz kamatran, kadim gelenei ve mutfa ile ilgi gören medeniyetler ehri Diyarbakr ve Mardin turizmde çifte bayram yaayacak.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Kurban Bayram tatilinin 9 gün olduunu açklamasnn ardndan Türkiyenin dört bir yanndan çok sayda kii rotasn kadim medeniyetlere ev sahiplii yapan, tarihi ve turistik mekanlaryla göz dolduran Diyarbakr ve Mardine çevirdi.

Normallemeyle hareketliliin yaand tarihi kentlerde Kurban Bayram dolaysyla younluk olutu.

Bayram tatilini ecdat yadigar eserlerinin yan sra doal güzellikleriyle ve gastronomisiyle ziyaretçileri cezbeden Diyarbakr ve Mardinde geçirmek isteyenlerin youn talebi turizmcileri de sevindirdi.

- Otellerin hepsi dolu. Müthi bir talep var

TÜRSAB Güneydou Anadolu Bölge Temsil Kurulu Bakan Yardmcs Serdar Baturay, vatandalarn salgn nedeniyle çok zorlu bir süreçten geçtiini, artk gezmek ve elenmek istediklerini söyledi.

Güneydou Anadolu Bölgesindeki turizm bileenleri olarak salgn sürecine ramen iyi yol katettiklerini, bölgeye gelen yerli ve yabanc turistleri karlamaya hazr olduklarn belirten Baturay, turistlerin bölgeyi çok merak ettiini, yeni yerler kefetmek istediini ifade etti.

Baturay, nsanlar buraya geldiklerinde kendilerini mutlu hissedecekler. Misafirlerimizin hem karn hem gözü doyacak hem de mutlu ekilde buradan ayrlacaklar. u anda çok younluk var. Özellikle Kurban Bayramnn gelmesi ile younluk olutu. dedi.

Bölgeye gelenlerin tarihi mekanlar çok merak ettiini anlatan Baturay, gastronominin de bölgeyi cazibe merkezi haline getiren nedenlerden biri haline geldiini aktard.

Baturay, herkesin gelip bölgeyi görmesi gerektiini dile getirerek, Bence gelmek, buralar kefetmek için müthi bir zaman. 2-3 yl sonra belki burada turistlerden adm atamayacamz konuma geleceiz. Buralar kalabalkta deil de daha sakin gezmek istiyorsanz tam zaman. Kurban Bayram dolaysyla çok youn. Otellerin hepsi dolu. Müthi bir talep var. diye konutu.

- Turizm açsndan ciddi bir hareketlilik bulunmakta

Diyarbakr Otelciler ve Turizm Dernei Bakan Ali Tan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnndan turizm sektörünün de etkilendiini söyledi.

Alama çalmalar ve yaanan normalleme ile hareketliliin arttna iaret eden Tan, Pandemi süreci ile kyaslama yapldnda turizm açsndan ciddi bir potansiyel, hareketlilik bulunmakta. nsanlarn darya çkma, seyahat etme, denize girme, tarihi ve kültürel alanlar gezme ve gastronomiden faydalanma eilimleri balad. Ümit ediyoruz ki bu süreç daha hzl ve salkl bir ekilde ilerlemi olur. ifadelerini kulland.

Otel iletmecileri olarak tüm tedbirlere uygun ekilde hizmet verdiklerini aktaran Tan, kentteki tüm otellerin ayn zamanda Güvenli Turizm Sertifikasna sahip olduunu, her ay denetlendiini kaydetti.

Tan, Mezopotamyann altn üçgeni olarak adlandrlan Diyarbakr, Mardin ve anlurfada tarihi ve kültürel envanterin çok fazla olduuna dikkati çekerek, gezilecek ve görülecek çok sayda yer olduunu belirtti.

Bayramda daha da hareketlilik beklediklerini anlatan Tan, bölge illerinin bu süreçte tatilini deerlendirmek isteyenler için iyi bir gezi rotas olduunu ifade etti.

- u anda doluluk oranlarmz yüzde 70lerde

Mardin Turizm ve Otelciler Dernei (MARTOD) Bakan Özgür Gürgör, Mardinde yaklak 15 bin yatak kapasiteli 64 konaklama tesisinin bulunduunu söyledi.

Normalleme sürecinde kentte ciddi bir talebin olutuuna iaret eden Gürgör, Mardine gelen herkes kendinden bir parça görür. Açk bir müze. Gelen misafirlerimiz çok mutlu ekilde ayrlyor. Mardin zengin bir kültüre sahip. 1 Temmuzdan itibaren ciddi talep almaya baladk. Hem hafta sonu hem hafta içi yerli ve yabanc misafirlerimiz gelmeye balad. u anda doluluk oranmz yüzde 70lerde. Bu da bizim için sevindirici. eklinde konutu.

- Bayram tatilini yüzde 100 kapasiteyle kapatacamza inanyorum

Gürgör, Mardinin turizmde uzun vadede hedeflerine hzla ilerlediini, salgndan sonra ise ilk hedeflerinin 1 milyon misafiri konuk etmek olduunu dile getirdi.

Kurban Bayram tatili için de çok ciddi taleplerin geldiini anlatan Güngör, Bayram tatilini yüzde 100 kapasiteyle kapatacamza inanyorum. Misafirlerimiz rahatlkla Mardine gelebilir. Gelen misafirlerimiz mutlu bir ekilde ayrlacaklardr. dedi.

- çok güzel bir bayram tatili geçireceiz

Seyahat acentesi temsilcisi smail Sincar ise 12 yldr bu sektörde faaliyet yürüttüklerini, salgn nedeniyle zorlu bir süreçten geçtiklerini belirtti.

1 Temmuzdan sonra Mardinde ciddi bir hareketlilik baladnna bunun da turizmcileri sevindirdiine deinen Sincar, Otellerdeki doluluk oran çok yüksek seviyede, neredeyse sata kapand. Biz de çalmalarmz ona göre hazrladk. u anda ciddi talep var. Rezervasyonlarmz aldk. nallah çok güzel bir bayram tatili geçireceiz. diye konutu.

Sincar, hem Mardin hem de ülkenin turizmde hak ettii deeri göreceini ifade etti.

stanbulda yaayan öretmen Hacer Aydn, Kurban Bayram tatilini geçirmek için arkadalaryla Mardine geldiklerini söyledi.

Erkenden gelerek gezmeye baladklarn belirten Aydn, çok memnun kaldk. Herkesi buraya bekleriz. dedi.

stanbuldan kente gelen Elif Ta ise en çok merak ettikleri ehri gezmenin mutluluunu yaadklarn anlatarak, Bu yaz scanda ilk görmek istediimiz yer buralar oldu. Arkadalarla toplanp buraya geldik. Mardine gelirken çok heyecanlandm. Buralar gelip görmek beni çok mutlu etti. çimde çok farkl bir huzur var. çok etkilendim. Merak edenlere mutlaka tavsiye ederim. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git