Turizme kazandırılsın!

Definecilerin hedefi olan tarihi kilise ve manastır turizme kazandırılmayı bekliyor

Haberler 20.07.2020 - 12:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çüngü ilesinde bulunan tarihi kilise ve manastr definecilerin hedefi oldu. çevre halk, definecilerin talan ettii tarihi dokularn restore edilip inanç turizmine kazandrlmasn istiyor.

çüngüte bulunan 15inci yüzyldan kalma tarihi Surp Garabed Ermeni Kilisesi ve manastr, son dönemlerde definecilerin talanna urad.

RESTORASYONU BEKLENYOR

Asrlardr afetlere ramen ayakta duran yaplarn restore edilmesini isteyen vatandalar, kilise ve manastrn inanç turizmine kazandrlmasn istedi. Vatandalardan Hamid Demir, ilçelerinde kilise ve manastr olduunu, manastrn da kiliseden 1 kilometre uzaklkta olduunu söyledi.

TURZME KAZANDIRILSIN

Demir, Kilisenin 15inci yüzylda yapld biliniyor, yapl ile ilgili net bir tarih yok. Kilisenin bakma, restorasyona ihtiyac var. Buradan Kültür Turizm Bakanlna sesleniyorum, bu yaplarn turizme kazandrlmasn istiyoruz. Dardan gelecek olan insanlarn da buray bilmesi lazm. Kilise ve manastra çok zor artlar altnda geliniyor. çöplük halde olmasnn yan sra, definecilerin gözü üzerinde. Sürekli defineciler buraya girmeye çalyor. Kolluk kuvvetlerimiz ellerinden geldii kadar buray korumaya ald. Bütün kültürlere kapmz açk, bu yaplara sahip çklmasn istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git