Turizmin lokomotifi

Vali Karaloğlu: "Eğil, Diyarbakır'da turizmi geliştiren lokomotif merkezlerden biri olacak"

Haberler 26.10.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Münir Karalolu, doal güzellikleriyle, kültürüyle, tarihiyle önemli bir inanç merkezi olan Eilde koordinasyon toplantsna katld.

lçe koordinasyon toplantlar düzenleyerek ilçelerin sorunlarn yerinde gören Vali Karalolu, geçtiimiz hafta çermik ve çüngüte gerçekletirdii toplantlarn ardndan Eilde de bir toplant yapt. Toplant öncesi ilçeye bal Dere Mahallesinde devam eden yol çalmasna yönelik, alanda bir inceleme yapan Vali Karalolu, çetinkaya ve Karakoç Küme Evlerine giden yollardaki çalmalar hakknda yetkililerden bilgi ald. ncelemelerinin ardndan Vali Karalolu, ilçe koordinasyon toplants için Eil Halk Eitim Merkezine geçti. Eilin sorunlarnn tüm yönleriyle masaya yatrld toplantda yetkililer tarafndan devam eden çalmalar ve planlanan projeler hakknda birer sunum yapld.

DYARBAKIR TURZMN GELTRECEK ÖNEML BR MERKEZ

Koordinasyon toplants sonras açklamalarda bulunan Vali Karalolu, Eilin Diyarbakrda çok önem verdikleri ilçelerden bir tanesi olduunu belirterek, Bu ehir bir kültür ehri, bu ehir bir medeniyet ehri, bu ehir bir inanç merkezi. Diyarbakrda turizmi gelitireceksek, elbette ki onun bir parças her zaman Eil olacak dedi.

Kuran- Kerimde ismi geçen Hz. Elyasa ve Hz. Zülkifl peygamberlerin kabirlerinin yer ald Eilin sadece kültürü ve tarihi ile deil doal güzellikleri bakmndan da önemli ilçelerden bir tanesi olduunu ifade eden Vali Karalolu, antik çadan bu yana hep yerleim alan olarak kullanlan ilçede bulunan ve Asurlar döneminde ina edilen Eil Kalesine yönelik olarak Büyükehir Belediyesinin bir proje çalmas yürüttüünü dile getirdi.

Proje tamamlandnda Eil Kalesi ile ziyaret tepesinin bütünlemi olacana deinen Vali Karalolu, bu sayede vatandalarn Eil Kalesinin ardndan yürüyerek ziyaret tepesine gelerek peygamber kabirlerini de ziyaret edebileceklerini sözlerine ekledi.

ORGANK ÜRETME DESTEK

Eilin tarm ve hayvanclktaki önemine de vurgu yapan Vali Karalolu, geçtiimiz hafta içerisinde yaplan sert kabuklu meyveler deerlendirme toplantsnda 2021 ylnn Diyarbakr için sert kabuklu meyveler yl olarak ilan ettiklerini, badem üretimi ile öne çkan Eilin ayn zamanda baclkla da önemli bir noktada olduunun altn çizdi. Organik tarmla ilgili olarak Eilin kendisine ait bir markasnn olduuna iaret eden Vali Karalolu, Barajn kar yamacnda kalan 5 köyümüzün bölgesinde oluturulan Eil organik markasyla üretilen ürünlerin daha iyi deerlendirilmesi, onlarn pazara indirilmesi, rafa ulatrlmas noktasnda vatandamza destek verilmesi yönünde, Tarm Orman l Müdürlüümüz, Büyükehir Belediyesi Krsal Kalknma Dairesi, yerelde Kaymakamlk ve Eil Belediyesi olarak vatandamzn özellikle organik ürünlerini üretmesi ve tüketiciye ulatrmas noktasnda gayretimiz ve çalmamz olacak diye konutu.

YEN FUTBOL SAHASI çN çALIMALAR 19 KASIMDA BALAYACAK

Vali Karalolu, Eilin genç bir nüfusu sahip olduunu, ayn zamanda ilçede bir futbol takm bulunduunu belirterek 19 Kasmda Eile sentetik çim sahas ve tribünleri olan sahann inaatna balanaca müjdesini verdi.

Eitim konusunda Eilin hem okul ihtiyac hem snf mevcutlar bakmnda iyi olduunu dile getiren Vali Karalolu, ileride yenileme ve bakm noktasnda yatrmlar yaplabileceini ifade etti. lçeye 25 yatakl bir hastane yaplmas konusunda Salk Bakanlnca proje yürütüldüünden bahseden Vali Karalolu Büyükehir Belediyesinin de park alanlar oluturulmas ile krsaldaki yollarla ilgili asfaltlama ve stabilize yol çalmalarnn devam ettiini söyledi.

NANç VE KÜLTÜR ROTASI PROJESNDE ÖNEML BR MERKEZ

Mezopotamya altn üçgeni olarak bilinen ve bölgenin üç önemli ili Diyarbakr, Mardin ve anlurfay kapsayan nanç ve Kültür Rotas Projesine yönelikte deerlendirmelerde bulunan Vali Karalolu, Eilin Diyarbakrda turizmi gelitiren lokomotif merkezlerden olaca müjdesini verdi.

Daha sonra ilçe merkezindeki bir iletmede vatandalarla çay eliinde sohbet gerçekletiren Vali Karalolu, vatandalarn sorun ve taleplerini dinledi, çocuklara oyuncaklar hediye etti.

Buradan kaymakamla geçerek lçe Kaymakam dris Arslan ile görüen Vali Karalolu, ardndan Eil Barajn ziyaret ederek baraj alannda devam eden çevre düzenlemesini yerinde inceledi. Sonrasnda peygamber kabirlerine de bir ziyaret gerçekletiren Vali Karalolu, yine ilçede yeni yaplan i yerlerinde ve Büyükehir Belediyesine ait ücretsiz çorba ikram yaplan stantlarda incelemelerde bulundu.

Ana Sayfaya Git