Turizmin Oscar'ı Diyarbakır'a!

Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (FIJET) tarafından verilen ve turizm sektörünün Oscar ödülü olarak adlandırılan “Altın Elma Ödülü” Diyarbakır’a verilecek. Konu ile ilgili bilgi veren Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği ve FIJET Türkiye Başkanı Delal Tahsin Atamdede, “Tarihi yerlerin çok iyi korunmuş olması ve kültürünü bugüne kadar çok iyi muhafaza etmesinden dolayı yaptığımız toplantı neticesinde Diyarbakır’a Altın Elma Ödülünü verme kararı aldık” dedi.

Haberler 30.04.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda nsanln uygarla ilk büyük adm Diyarbakr konulu bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik, Diyarbakr Valilii, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Karacada Kalknma Ajans, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas, Diyarbakr Borsas, Dicle Üniversitesi, Türkiye Seyahat Acentalar Birlii (TURSAB), Diyarbakr l Kültür ve Turizm Müdürlüü öncülüünde bir otelde düzenlendi. Etkinlie, FIJET Bakan ve Tunus Turizm eski Bakan Tijani Haddad, Türkiye Turizm Yazarlar ve Gazetecileri Dernei (Arturjet) Bakan Delal Tahsin Atamdede, Arturjet Bakan Yardmcs Nilgün irin, Dünya Seyahat Acenteleri Birlikleri Federasyonu Bakan Yarmcs çetin Gürcün, Skal Genel Sekreteri Can Arnel, MHR Genel Sekreteri Andrew Agius Muscat, anlurfa Yeniden Canlanyor Turizm Projesi üyelerinden Mary Mckeonun yan sra Almanya, sveç, Msr, Fransa, talya, Rusya, Ukraynann bulunduu 11 ülkeden 19u yabanc toplam 39 yazar ve gazeteci katld. Etkinlik sonras davetliler kentin tarihi ve turistik yerlerini gezerek kent hakknda bilgi ald. Daha sonra yaplan toplant neticesinde FIJET tarafndan turizm sektöründe tarihi ve kültürü koruma anlamnda baar gösteren ehirlere, bölgelere veya ülkelere verilen, turizm sektörünün Oscar ödülü olarak nitelendirilen Altn Elma Ödülünün Diyarbakra verilmesi kararlatrld.

Diyarbakr dünyaya tantmak için düzenledik

Türkiye Turizm Yazarlar ve Gazetecileri Dernei Bakan ve FIJET Türkiye Bakan Delal Tahsin Atamdede, Diyarbakrdaki yanl algdan kaynaklanan turizm sektöründeki düüü bir nebze de olsa yukarya çekebilmek amacyla dünyadaki turizm örgütleri araclyla Diyarbakr dünyaya tekrardan tantmak, tekrardan kaplarn turizme açmak amacyla böyle bir panel gerçekletirdiklerine dikkat çekerek, FIJETin egzekitif komitesinde Diyarbakrda gördüümüz davran tarzndan, tarihi yerlerin çok iyi korunmu olmasndan, kültürünü bugüne kadar çok iyi muhafaza etmesinden dolay yaptmz toplant neticesinde Diyarbakra Altn Elma ödülünü verme karar aldk. Ekim ay ba gibi burada gerçekletireceimiz toplantyla ödülü Diyarbakra takdim edeceiz. Türkiyede bundan önce Nemrut, Ankara Altnda Hamamönü, Antalya Kaleiçi, Konyaya Altn Elma ödülü getirdik. Bu sene Türkiye bu konuda çok büyük bir çalma ve baar gösterdi ve iki sene arka arkaya Altn Elma ödülünü ald diye konutu.

Diyarbakr, aklmzda oluturulmak istenen imaj tersinde

Diyarbakrn kendilerine anlatld ve akllarnda oluturulmak istenen imajn tamamyla tersinde mükemmel bir memleket olduunu vurgulayan Atamdede, unlar kaydetti:

Birisinden bir ey talep ediyorsunuz bam gözün üstüne diyor. Yani sizi bann üstünde tamaya kadar giden bir anlay. Bir teekkür ettiiniz zaman bamn tacsn diyor. Bunlar muazzam olaylar. Özellikle büyük ehirlerde yaayan, rasyonel, materyalist hayat benimsemi insanlarn kolay kolay görebilecei bir olay deil. Burada insan hakikaten insan olduunu anlyor. çok güvenli bir bölge, sknt yok ve mükemmel güzellikte bir bölge. Gerek tarihi, gerek kültürel gerekse sosyal hayat olarak bence Altn Elmay fazlasyla hak ediyor.

Toplant sonras çnar ilçesinde bulunan tarihi Zerzevan Kalesini de gezme frsat bulan ziyaretçilere Kaz Bakan ve Dicle Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öretim Üyesi Dr. Aytaç Cokun tarafndan rehberlik yaplarak kale ve kazlarda ortaya çkarlan Mithras Tapna anlatld. Gezi sonras ziyaretçilere 2 bin yllk tarifle yaplan pasta ikram edildi.

Ana Sayfaya Git