Türk Kızılayından Dicle'de kan bağışı kampanyası

Türk Kızılayı Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde kan bağışı kampanyası düzenledi.

Haberler 23.12.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Kan Ba Merkezi tarafndan ilçede bulunan saat kulesi yannda düzenlenen kampanya kapsamnda ihtiyaç duyan hastalar için gönüllü vatandalardan kan topland. Gerekli tbbi malzeme ve salk personelleri içinde barndran, 4 yatak kapasiteli kan ba aracna giden vatandalar gönüllü olarak kan banda bulundu. Kan ba kampanyas ile ilgili bilgi veren Türk Kzlay Kan Ba Kazanm Uzman Yunus Küçükkaya, pandemi nedeniyle Kzlay kan stoklarnda ciddi skntlarn yaandn söyledi.

KAN BAII YAPILDI

Küçükkaya, Vatandalarn bu konuda duyarl olup, kan banda bulunmalar önem arz etmektedir. 22 Aralk 2020 Sal günü Diclede düzenlenen kan ba kampanyas sabah saat 10.30da balam olup, akam saat 17.30a kadar devam edecektir dedi.

Artan korana virüs vakalar nedeniyle kan stoklarnda ciddi bir azalma görüldüünü belirten Türk Kzlay Dicle temsilcisi Mehmet Akalp de Yaanan kan ihtiyacn karlamak üzere, bugün ilçemizde kan ba kampanyasn düzenledik. Kan ba kampanyamza desteklerini esirgemeyen bata Kaymakammz Kadir Yurdagül olmak üzere, kamu kurum ve kurulularna, siyasi parti temsilcilerine, esnaf ile vatandalarmza ayr ayr teekkür ederiz. Rabbim, Türk Kzlay gönüllülerinden raz olsun diye konutu.

Ana Sayfaya Git