Türkiye 11'incisi Diyarbakırlı çıktı

Üniversite sınavında Türkiye 11'incisi olan Diyarbakır'lı Furkan, Boğaziçi Üniversitesine kayıt yaptı.

Haberler 14.08.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyrbakrda, emlakç bir baba ile ev kadn annenin çocuu olan ve 2 milyon 162 bin örencinin girdii YGSde 36nc, yaklak 850 bin örencinin girdii LYSde ise Matametik-Fen türünde ald 549.129 puanla Türkiye 11incisi olan 18 yandaki Furkan Krsaçl, Boaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesini kazand. Ald derece ile Türkiyenin her üniversitesine ve istedii fakültesine kayt olma ansn elde eden Krsaçl, Bana Tp Fakültesine kayt yap diyenler oldu. Ama, hastane ortamlarn sevmediimden ve hasta insanlarn yüzündeki ac ifadesine görmek istemediimden Elektrik-Elektronik Mühendisliini tercih ettim. Hedefim , yurt dnda eitim ve iyi bir kariyer yapmaktr dedi.

HASTALARIN YÜZÜNDEK ACI FADESN GÖRMEK STEMEDM

Lysde yaklak 850 bin örenci arasnda Matametik-Fen türünde ald 549.129 puan ile Türkiye 11incisi olan Diyarbakrl Furkan Krsaçl, Türkiyenin en prestijli yüksek öretim kurumlarndan Boaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesini kazand. Diyarbakrda Ortadou Kolejinde burslu okurken, ald derece ile Türkiyede istedii Üniversite ve istedii fakülteye girme ansn elde eden Krsaçl, Tp yerine mühendislie kayt yaptrmasnn gerekçesini de anlatt. Türkiyenin en iyi örencilerinin genelde Tp Fakültelerini tercih ettiini ve yeteri kadar iyi hekim olduunu söyleyen Krsaçl, Hastane ortamlarn sevmediimden ve hastalarn yüzündeki ac ifadesini görmekten rahatsz olduumdan Tp tercih etmedim. Elektrik ve elektronik alannda bir eyler yapp yurt dnda iyi bir kariyer yapmak istiyorum dedi.

Furkan Krsaçlnn Rehber öretmeni Bahar Ok ise, son yllarda Diyarbakrda eitimi de etkileyen olumsuzluklara ramen iyi dereceler elde ettiklerini ifade ederek, öyle konutu:

Okulumuzdan Türkiye derecesi yapan Furkan ve 3 örenci Boaziçine girmeye baard. Yine okulumuz örencilerinden 3ü stanbul Üniversitesi Cerahpaa Tp Fakültesi olmak üzere toplam 34 örencimiz ise Tp Fakültelerine girmeye hak kazand. Örencilerimizin baars bizi ve okulumuzu ve Diyarbakr gururlandrd.

Ana Sayfaya Git