Türkiye şampiyonu

8 ay önce başladıkları kick boksta Türkiye şampiyonu oldular

Haberler 17.02.2022 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Sudenaz (14) ve Süleyman Ezel (12) Karabulut kardeler, 8 ay önce baladklar kick boksta Türkiye ampiyonu oldu. Orduda düzenlenen Türkiye Kick Boks Turnuvasna ilk kez katlan kardelerden Sudenaz 46 kilo yldz kzlarda, Süleyman Ezel de 47 kilo minik erkeklerde altn madalya kazand.

Diyarbakrda 8inci snf örencisi Sudenaz ile 6nc snf örencisi kardei Süleyman Ezel Karabulut, 8 ay önce anneleri Havva Karabulutun çabas ile kick boksa balad. Kardelerin heves olarak baladklar kick boks, zamanla tutkuya dönütü. Bunu fark eden hocalar Bilgin Erol, kardeleri Orduda 19-27 Ocakta düzenlenen Türkiye Kick Boks Turnuvasna hazrlad. Katlacaklar ilk turnuva olduu için ailelerinin bile dereceye gireceklerine inanmadklar kardelerden Sudenaz 46 kilo yldz kzlarda, Süleyman Ezel de 47 kilo minik erkeklerde altn madalya kazand.

BEN KENDME NANDIM

Kick boksa 8 ay önce baladklarn belirten Sudenaz Karabulut, Annem bir broürde görmütü, öyle baladk. lk defa Orduya Türkiye ampiyonasna gittik ve kardeimle beraber birinci olup, Diyarbakr temsil ettik. Bundan sonraki hedefim; milli sporcu olmak. Güzel yerlere gelebilmek istiyorum. Bana ilk bata inanmadlar. lk maç olduu için bana inanmadlar fakat ben kendime inandm. Hocamn, annemin, ailemin verdii emeklere inanp, kazandm diye konutu.

HEDEFM ZRVEDEN AYRILMAMAK

Süleyman Ezel Karabulut ise kimsenin baarl olacaklarna inanmasna ramen birinci olduklarn belirtip, Bilgin hocamn yannda spora baladm. Annem güçlenmemiz için bizi kick boksa gönderdi. çevremizdekiler inanmyordu. Ben kendime inanyordum. Baardm ve birinci oldum. Kendimle gurur duyuyorum. Bundan sonraki hedefim; asla zirveden ayrlmamak dedi.

Havva Karabulut da öz güven kazanmalar için çocuklarn spora yönlendirdiini aktararak, Yazn baladk sonradan bu sporu çok sevmeye baladlar. Devam etmek istediler. ampiyon olacaklarna inanmyordum. Bizi çok arttlar. çok mutlu olduk diye konutu.

Ana Sayfaya Git