Türkiye’nin en büyük mahallesi unvanını kaptırmadı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 137 bin nüfusu ile Türkiye’nin en büyük mahallesi unvanını kaptırmadı, 4 ilden daha büyük mahalle nüfus oranı ile 6 yılda rekor kırdı.

Haberler 24.03.2021 - 01:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin en büyük mahallesi olan ve nüfusu bakmndan baz illeri geride brakan Diyarbakrn Balar ilçesi Baclar Mahallesi, TÜK verilerine göre 137 bin nüfusu ile en büyük mahalle unvann kaptrmad. Yaklak 6 ylda kurulup gelien Baclar Mahallesi, modern yüzü ile vatandalar kendine çekiyor, imar alan olduu içinde yaplama hzla devam ediyor. Vatandalarn taleplerini yerine getirmeye çalan mahallenin tek muhtar ehmuz irdenli, ilçe olma yollunda destek ve mahallenin tek eksii olan hastane istiyor.

BÖLGEYE HASTANE STYORUZ

Geni cadde ve sokaklaryla, modern ve dizayn içerisinde kurulan siteleriyle Balar ilçesinin modern mahallesi, örnek mahalle olma yolunda devam ettiini aktaran muhtar irdenli, Baclar Türkiyenin en büyük mahallesi, TUK açklamas 137 bin bizim aratrmamza göre uanda 200 bine yakn bir nüfusumuz var. Tek muhtarm, 4 ilden deil 14 ilden daha büyük benim mahallem. Balar ilçe nüfusu 2019da 398 bin nüfuslu, 11i bir tarafa bakyor, ben tek dier yana bakyorum, yani Balar ilçesinin yarsna. Baclar mahallemiz, dier illere ve mahallelere baktmz zaman çok güzel, bizde 2 yldr bu görevi üstlendikten sonra birçok çalmamz oldu.

EHRN MODEN YÜZÜ BACILAR

Geni sokak ve caddeler birçok yerde yok, Baclar çok güzel bir yer bizde bu güzellii devam ettiriyoruz. Vatandalarmzn taleplerini karlyoruz, sürekli dolayorum ister istemez mahalle imar alan büyüyor, mahallemizden memnunuz herhangi bir sknt görmedik. Baclarn tek eksii hastane, biz çok durduk üstüne yazlarmz da çok yazdk. Kadn doum hastanesi hariç hiçbir hastane yok mahallemizde, çevre yollarnda var, fakat burada yok. Müracaatlarmz yaptk, hastanenin buraya yaplmasn istiyoruz. Vatandalar bu youn trafikte hastaneye götürüldüünde, mümkün deil yetimeye o hasta ölür. Ama burada olursa biz seviniriz, hizmetlerimizi de yaparz. Baclarn ilçe olmasn istiyoruz, ilçe olursa eksiklerimizi daha rahat bir ekilde gideririz. Buras zaten ilçe olmaldr. 200 bin nüfuslu bir mahalle daha yok, ilçe olursa tüm sorunlar daha rahatlkla giderilebilir dedi.

5 LçE DAH OLABLR BÜYÜKLÜKTE

Baclar mahalle sakinlerinden Mehmet Taan ise ihtiyaçlarn daha hzl çözülebilmesi için mahallenin ilçe olmasn istediklerini söyledi. Taan, Baclar mahallesi Balar ilçesinin modern yüzü, gelimi bir mahallemiz ve son zamanlar da gelimeye devam ediyor. Bununla birlikte ihtiyaçlarda artyor, gerekli yerlere muhtarmz bildiriyor. Az öncede bir talebim vard, kendisi ben iletmeden iletmi. Baclarn ilçe olma ihtimali varsa onu da deerlendirsinler, çünkü Diyarbakr büyüyor büyümeye de devam ediyor. Merkez 4 ilçe deil de 5 ilçe de yapabiliriz, en azndan belediye ayr olursa ihtiyaçlara daha çabuk ulalabilir diye konutu.

Ana Sayfaya Git