Türkiyenin Şefi Oldu!

Diyarbakırlı 3 çocuk annesi Mesude Önen, evinin mutfağında başladığı hobisini mesleği haline getirdi. Şu an dünya zincirlerinin Türkiye’deki otellerinin tek kadın şef aşçısı olan Önen, kadınların istedikleri zaman her şeyi başarabileceklerinin en büyük örneği haline geldi.

Haberler 26.01.2018 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

45 yandaki Mesude Önen, 19 yl önce evinin mutfanda hazrlad yemekleri akrabalar ve misafirlerine sunarak içindeki açlk akn hobi olarak sürdürdü. Bu süre zarfndan sürekli bir lokanta açmas gerektii söylenen Önen, ilk balarda buna bir türlü cesaret edemeyerek evinin mutfanda yemekler yapmaya devam etti. Bir gün artk srarlara dayanamayan Önen, bir zincirin Diyarbakrdaki oteline bavurdu. Hiçbir tecrübesi olmayan Önen, otelin mutfanda giydii önlükle hobisini artk mesleine dönütürmenin ilk admn att. Burada bir süre çalan Önen, ksa sürede becerilerini göstermesinin ardndan ef yardmclna yükseldi. Artk mesleini en iyi ekilde icra eden Önen, baar merdivenlerini hzla trmanmaya devam etti. Hem çalp hem de çocuklarna bakmann zorluklarna bir bir göüs geren Önen, u anda hem dünyaca ünlü bir zincirin Türkiyedeki hem de bölgedeki tek kadn ef açs konumuna geldi. Önen, kadnlarn istemeleri halinde yapamayacaklar hiçbir eyin olmayacann örnei oldu.

EVNN MUTFAINDAN DÜNYA MUTFAINA

Konu ile ilgili HA muhabirine açklamalarda bulunan Mesude Önen, Diyarbakr doumlu olduunu ve 3 çocuunun olduunu söyledi. Yemek yapma iine evinin mutfanda baladn kaydeden Önen, yemeklerinin ilk etapta misafirler tarafndan çok beenildiini ve hep bir yer açmas konusunda önerilerde bulunduklarn kaydetti. Önen, Kendine ait bir mekann niye olmasn diye hep güzel eletiri alyordum. Bende bu iin mutfan örenmek için yine Diyarbakrda bulunan önemli otellerin zincirinde ilk görevime baladm. Herhangi bir tecrübem yoktu, ama yemek yapmay çok seviyordum. Küçüklüümden beri yemek yapmay çok sevdiim için yemekle uramay meslek haline getirdim dedi.

Evdeki gramajlarla oteldeki gramajlarn birbirini tutmadn aktaran Önen, konumasna öyle devam etti:

çünkü profesyonel mutfaklarda her ey çok farkl, ben 4 kiilik evimde yemek yaptm zaman bir saatimi ayarlyordum, ama otel mutfanda yaptmda bir saate 500 kiiye yemek yapyordum. Aradaki fark gerçekten uçurum kadar, iimde bir anne olarak bir bayan olarak tabi ki zorlandm çünkü çok mesai gerektiren bir mesleim var ve yorucu ama sevdiin zaman bunlarn hiçbirini hissetmiyorsun.

BU MESLEE 19 YILIMI VERDM, ANNE OLARAK AIR BEDELLER ÖDEDM

Mesleinin sonunun olmadn kendini sürekli gelitirmeleri gerektiini dile getiren Önen, u ifadeleri kulland:

Bizim mesleimizin gerçekten sonu yok. çok aratrmak kendini çok gelitirmekle alakal, bende 18-19 senemi verdim bu meslee bu seviye gelebilmek için. Tabi ki ar bedellerde ödedim, yani bir kadn olarak bir anne olarak çocuklarm ihmal ettim yeri geldiinde ama her ikisini de bir arada götürebildim. Allaha binlerce ükür mühendis bir olum var, üniversiteye hazrlanan bir olum var, en küçük kzmda orta birinci snfta. Yine Diyarbakrda bulunan önemli bir otelin mutfanda yardmc aç olarak baladm orada ksa bir dönemde yükseldim. Bizim mutfak içerisinde tartlarmz var scak efliine yükseldim ondan sonrada kendi iimi yapmak için giriimde bulundum orada yine Diyarbakrda yine önemli bir restoran zincirinin mutfanda açbalk yaptm. Yine önemli bir petrol firmasnn Diyarbakrdaki ubesinde eflik yaptm, en sonda Diyarbakrda önemli bir otel zincirinin bandaym. Otel zincirinde Türkiye kanadnda tek bayan efim, ayrca bölgedeki tek bayan ef olmak gururunu yayorum. Kesinlikle azim ettikleri zaman azimle çaltklar zaman gerçekten kadnlarn aamayaca hiçbir engel yok.

Ana Sayfaya Git