Tutşi, "Serapgüzeli’ndeki çalışmalarımız daha çok kadınların yüzünü güldürecek"

400 haneli bin 800 nüfuslu Serapgüzeli Mahallesinde yürütülecek içme suyu temini çalışmalarının startını veren DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, projenin tamamlanmasıyla günlük ev işlerinden, çocukların bakımına kadar birçok işin üstesinden gelen kadınların yüzünü güldüreceğini belirtti.

Haberler 19.11.2021 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, kent merkezi, ilçeler ve krsal mahallelere çemeden içilebilir, maliyet olarak ucuz, kaliteli ve salkl su ulatrmak için çalmalarna devam ediyor.

DSK, uzun yllardan beri içme suyu sorunu yaayan Kayapnar ilçesine bal 400 haneli bin 800 nüfusa sahip Serapgüzeli Mahallesinin içme suyu sorununu çözmek için çalma balatt. 10 milimetre çapnda borularla 6 bin 645 metre uzunluunda içme suyu ebeke hatt ve abone balantlarnn yaplaca çalma öncesinde DSK Genel Müdürü Frat Tuti ve Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koç, mahalle muhtar ve vatandalarla bir araya geldi. Tuti, tüm Diyarbakrllarn içme suyunda hakk olduunun bilinciyle 7 gün 24 saat mesai kavramn gözetmeksizin çalma yürüttüklerini söyledi.

DSK TÜM GELRLERN YATIRIMA DÖNÜTÜRÜYOR

Hedeflerinin Diyarbakr snrlar içerisinde yer alan tüm mahallelere içme suyunu temin etmek olduunu vurgulayan Tuti, bu amaçla DSKnin tüm gelirlerini yatrmlara dönütürdüünü dile getirdi. Tuti, açklamalarn u ekilde sürdürdü:

çme suyu temini nedeniyle yaplacak altyap çalmalarnda ilk etapta mahalle sakinleri, toz ve çamur konusunda bir takm skntlar yaayacak. Salkl bir üst yapnn temeli altyapdan geçiyor. çalmalar tamamlandktan sonra Kayapnar Belediyesinin, gerçekletirecei üst yapyla mahallenin sorunlar ortadan kalkacak.

Yaanan su sorunun kadnlarn daha fazla etkilendiini aktaran Tuti, kadnlarn günlük ev ilerinden, çocuklarn bakmna kadar birçok iin üstesinden gelmesi nedeniyle projenin tamamlanmasyla daha çok kadnlarn yüzünü güldüreceini ifade etti. Altyap çalmalarn Kayapnar Belediyesi ile ortaklaa sürdüreceklerinin bilgisini veren Tuti, kayp ve kaçak kullanmnn önüne geçmek için Seapgüzeli mahalle sakinlerinin abone ilemleri konusunda duyarllk göstermelerini istedi.

çME SUYU BAHçE VE BOSTAN SULAMALARINDA KULLANILMAMALI

Abonelerden salanan gelirlerin tüm Diyarbakra hizmet olarak döndüüne dikkat çeken Tuti, içme suyunun bahçe ve bostan sulamalarnda kullanlmamas gerektiini sözlerine ekledi. Yaplan açklamann ardndan Tuti ile Koç, mahalle sakinleriyle birlikte çalmann startn verdi. Serpagüzeli Mahalle sakinleri yaplan çalmalardan dolay DSKye ve Kayapnar Belediyesine teekkür etti.

Ana Sayfaya Git