Tutuklanan 16'ya çıktı

Diyarbakır'da eski başkan ve parti ile STK temsilcilerinden gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 30 kişiden 16'sı tutuklandı, 14'ü ise şartlı serbest bırakıldı.

Haberler 28.05.2021 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda PKK soruturmas kapsamnda gözaltna alnanden 7si daha tutukland. Böylece tutuklananlarn says 16ya yükseldi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn eylem ve etkinlikler ile gizli tank ifadelerini gerekçe göstererek balatt PKK/YPG soruturmas kapsamnda 24 Maysta Diyarbakr, Adana, Mersin, Antalya, Tunceli, stanbul ve Batmanda e zamamnl operasyonda gözaltna alnanlardan emniyette tutulan 14 kii dün adliyeye sevk edildi. Halklarn Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe yöneticileri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) E Genel Bakan Yardmcs Beycan Takrann da aralarnda bulunda 14 kiinin savclkta ifadeleri alnd.

fadeleri alnan Örgüt üyesi olmakla suçlanan HDP il yöneticileri Ramazan Kzltepe, Abdulbari Mavlay, HDP Balar eski lçe Ebakan Mehmet Atlhan, HDP Balar eski Yöneticisi Özlem Noyan, Yeniehir Belediye Meclis Üyeleri Alattin Zuurli, ESP E Genel Bakan Yardmcs Beycan Takran, Genel- eski yöneticisi Selvi Ok ve M. erif Ylmaz, tutuklanma; HDP l Yöneticisi Arif Bulut, DBP Kayapnar eski lçe Ebakan Mehmet Doan Ünal, Mahmut Yoku, Velat eker ve Mehmet Sddk Koyuncu ise adli kontrol art serbest braklmas için Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi. Batman Belediyesi eski Ebakan Sabri Özdemir ise serbest brakld.

7 K TUTUKLANDI

Sulh Ceza Hakimliinde ifadeleri alnan Abdulbari Mavlay, Beycan Takran, Mehmet Atlhan, Alaattin Zuurli, Özlem Noyan, Selvi Ok ve Ramazan Kzltepe, örgüt üyelii gerekçesiyle tutuklanrken, Mahmut Yoku, Arif Bulut, M. Doan Ünal, Velat eker, Mehmet Sddk Koyuncu ve Mehmet erif Ylmaz ise adli kontrol art ile serbest brakld.

9 K TUTUKLANMITI

Ayn soruturma kapsamnda gözaltna alnan bir önceki gün ve önceki gün adliyeye sevk edilen HDP Diyarbakr l Ebakanvekili rfan Söner, HDP Balar ilçe yöneticisi Kemal Baran, Yeniehir Belediyesi Meclis üyesi Yusuf Sekmen, HDP eski l Yöneticisi Ali hsan Karahan, HDP l Yönetici Abdullah Arkan, DBP yöneticisi ahin Tanrverdi, KHK ile ihraç edilen öretmen Frat Akdeniz ve Engin Ihlamur, tutuklanm HDP Diyarbakr eski l Ebakan Cabbar Leygara, HDP Yeniehir lçe Ebakan Kasm Kaya, HDP Kayapnar eski lçe Yöneticisi Newroz Reitolu, HDP eski Silvan yöneticisi Medeni Yanl, Balar Belediyesi Meclis üyesi Hüsnü Aslan, HDP Kayapnar ilçe yöneticisi ahin Erolu, TUAY-DER yöneticisi Mehmet Özel ve 81 yandaki Kadri Atl da adli kontrol art ile serbest braklmt.

Ana Sayfaya Git