Tutuklu yakınları: Sesimiz duyulsun

Diyarbakır Adliyesi’nde bir araya gelen tutuklu yakınları, tutukluların tedavi edilmediğini belirterek, "Sesimizi duyulsun” dedi.

Haberler 06.05.2022 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Adliyesinde bir araya gelen tutuklu yaknlar, tutuklularn tedavi edilmediini belirterek, Sesimizi duyulsun dedi.

Hasta ve infaz yaklan tutuklularn serbest braklmas talebiyle ailelerin balatt Adalet Nöbeti, 171inci gününde Diyarbakr Adliyesi önünde devam etti.

Ailelere, Halklarn Demokratik Partisi (HDP) l Ebakanlar Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tevgera Jinn Azad (TJA), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardmlama ve Dayanma Dernei (TUAY-DER), Medeniyetler Beiinde Yaknlarn Kaybeden Ailelerle Yardmlama Dayanma Birlik ve Kültür Dernei (MEBYA-DER) Özgürlük için Hukukçular Dernei (ÖHD) yöneticileri destek verdi.

ADALET BAKANINA çARI

Eylemde konuan tutuklu yakn Nazime Boltan, 6 aydr Adalet Nöbetinde olduklarn kaydederek, Ama halen adalet görünmüyor. çocuklarmzdan 30 yl cezaevinde olanlar var. çocuklarmz hasta ve doru dürüst tedavi olmuyorlar. Tedavi etmiyorlarsa getirsinler biz tedavi edelim. çok yal hastalarmz var. Hepsi ölüm döeindedir. Adalet Bakanl, Cumhurbakanl sesimizi duysun dedi.

çOCUKLARIMIZA ZÜLÜM ETMEYN

Tutuklular üzerindeki basklara dikkati çeken Boltan, Cezaevi önüne gidiyoruz, çocuklarmza zülüm etmeyin diyoruz. Cezaevlerinden tabut almayalm diyoruz. Adliye önüne geliyoruz, çocuklarmzn haklarn istiyoruz. Bunu istiyoruz; çocuklarmz serbest braksnlar biz onlar tedavi edelim diye belirtti.

Tutuklu yakn nci Güler ise, Kaç gündür adalet aryoruz. Cezaevlerinden cenaze çksn istemiyoruz. Hasta olanlar serbest braklsn, infazlar biten tutsaklar serbest braklsn. Adalet herkese lazmdr. Herkes için adalet istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git